Латвийските депутати приеха изявление, в което Русия се обявява за

...
Латвийските депутати приеха изявление, в което Русия се обявява за
Коментари Харесай

Латвия обяви Русия за държава, спонсор на тероризма

Латвийските депутати одобриха изказване, в което Русия се афишира за " държавен спонсор на тероризма ", а дейностите й в Украйна съставляват " целеустремен геноцид против украинския народ ", оповестява Руската работа на Би Би Си.

В изказването се отбелязва, че членовете на Народното събрание " уверено осъждат военната експанзия и широкомащабното навлизане в Украйна <...> с поддръжката на беларуския режим " и затова приканват " евроатлантическата общественост и нейните сътрудници бързо да усилят и да наложат всеобхватни наказания против Русия "

Изявлението също по този начин приканва страните-членки на Европейски Съюз " неотложно да лимитират издаването на визи за жители на Русия и Беларус ".

Това решение на латвийския парламентна 2 авуст.

В документа се загатват нападението на съветски военни против театъра в Мариупол , ракетни офанзиви против жилищен регион край Одеса и нападението против комерсиалния център в Кременчук . Освен това в проектоизявлението се споделя, че " съветските сили в Украйна употребяват неразрешени от интернационалната общественост касетъчни муниции , с цел да всеят боязън и да убиват безсистемно цивилни ". Както се отбелязва и че Латвия признава дейностите на Русия в Украйна за целеустремен геноцид против народа на Украйна .
 Съединени американски щати дадоха обещание поддръжка и военно образование на Латвия
Съединени американски щати дадоха обещание поддръжка и военно образование на Латвия

Пентагонът даде обещание спомагателни сили при нужда

Доставките на от началото на войната в Украйна, само че от средата на юни се усилват. Това се случи, тъй като Латвия възобнови закупуването на газ от Русия посредством медиатор.

На 14 юли латвийският Сейм реши да от 1 януари 2023 година

Латвия с Русия в региона на стопанската система, науката, културата и така нататък, се показва в отчет на латвийското външно министерство, оповестен на портала Latvijas Vestnesis, където се разгласяват правните актове на страната.

Припомняме, че преди месец, с който отстранява всички монументи и други предмети, прославящи тоталитарни режими. Предвижда се това да се случи до 15 ноември.

На 10 май Народното събрание на Литва . Припомняме, че повече от един месец продължи напрежението сред Вилнюс и Москва за т, като в последна сметка се наложи за възобновяване на придвижването на артикули, подлежащи на наказания, макар
 Руски народен представител плаши с Трета международна война за правото на Русия над Балтика
Руски народен представител плаши с Трета международна война за правото на Русия над Балтика

В Съединени американски щати: Първо, НАТО няма да " изхвърли " нито една страна и второ, Съединени американски щати в никакъв случай не признаха включването им в Съюз на съветските социалистически републики
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР