Латвия, Литва и Естония не са получавали руски газ от

...
Латвия, Литва и Естония не са получавали руски газ от
Коментари Харесай

Латвия обяви спирането на доставките на руски газ за Балтийските страни

Латвия, Литва и Естония не са получавали съветски газ от началото на април, сподели Улдис Барис, началник на оператора на латвийската газопреносна система Conexus Baltic Grid.

Барис сподели, че решението на Русия да заплаща за газ в рубли е сигнал към балтийските страни да спрат доставките, защото се твърди, че на тях „ към този момент не може да се разчита “. Според него „ от позиция на енергийната сигурност на страната несъмнено е належащо да се реши въпроса за създаване на втори LNG терминал – колкото по-скоро, толкоз по-добре “. Барис сподели, че в газовото вместилище Инчукалнс има " извънредно доста газ за този интервал ", тъй че няма причина за безпокойствие през идващите месеци, оповестява РИА Новости, базирайки се на Jauns.lv.

Припомняме, президентът на Литва Гитанас Науседа съобщи, че страната му изцяло е отказала да доставя съветски газ. В четвъртък съветският президент Владимир Путин подписа декрет за разпоредбите за търговия на газ с вражески страни. Той сподели също, че отводът на неприятелските страни да заплащат за съветски газ в рубли ще се смята за нарушаване на договорите, т.е. съществуващите контракти ще бъдат прекъснати.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР