Лацио се утвърди на второто място в Серия А след

...
Лацио се утвърди на второто място в Серия А след
Коментари Харесай

Лацио записа поредна победа и се настани удобно на второто място в Серия А

Лацио се утвърди на второто място в Серия А след удобен триумф с 3:0 при гостуването си на Специя. Чиро Имобиле от дузпа, Фелипе Андерсон и Маркос Антонио бяха точни за " бианкочелестите ", които имат 6 победи и 1 тъждество в последните си 7 турнирни мача. Отборът на Маурицио Сари събра 61 точки - с 8 повече от градския си противник Рома, който е на третата позиция.

Първото полувреме на " Алберто Пико " беше относително равностойно, само че по-късно Лацио не даде никакви шансове на домакините. В 84-ата минута Итън Ампаду от Специя получи червен картон, а в в самия завършек на постоянното време резервата Маркос Антонио оформи разгромния триумф на " орлите " с дебютното си попадение в Серия А.

Специя имаше единствено загуби в предходните си 5 мача против Лацио, само че пък влезе в дуела след три следващи семейства без проваляне, които включваха и триумф с 2:1 над Интер. Отборът на Леонардо Семпличи можеше да поведе още първоначално, само че удар на някогашния халф на Левски Мехди Бурабия срещна гредата. Още по-добър късмет се откри пред Мбала Нзола, само че той някак пропусна с главаот чиста позиция. Лацио изиска дузпа при първата си рискова офанзива, само че след намесата на ВАР се видя, че не е имало нарушаване на Итън Ампаду против Чиро Имобиле.

На Ампаду обаче не му се размина малко по-късно, когато фаулира в наказателното поле Фелипе Андерсон. Този път не остана подозрение, че бранителят е нарушил разпоредбите и Масимилиано Ирати уточни бялата точка, а Имобиле не сбърка. Това беше десето попадение за нападателя през сезона. До края на полувремето той можеше да се разпише още един път, само че топката му пристигна малко висока след центриране на Сергей Милинкович-Савич.

В 52-ата минута футболистите на Сари сътвориха изключителна офанзива. Луис Алберто, Имобиле и Фелипе Андерсон на няколко пъти си размениха трикови подавания, а бранителите на Специя единствено ги гледаха. Въпреки че се позабави с удара, Андерсон съумя да прати топката в мрежата и значително реши дуела. Смените в състава на домакините единствено направиха играта им още по-хаотична, а Лацио не допускаше никакви неточности в защита.

В 84-ата минута виновникът за дузпата Ампаду беше изпъден за два жълти картона, а в 89-ата младият бразилец Маркос Антонио осъществя хубав гол след самостоятелен рейд. Той надбяга цялата отбрана на Специя, преодоля и вратаря Бартломей Драговски, след което насочи топката в мрежата. " Орлетата " останаха без победа в 4 следващи мача и са единствено на 4 точки над зоната на изпадащите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР