Лацио отпадна от битката в Лига Европа, след като загуби

...
Лацио отпадна от битката в Лига Европа, след като загуби
Коментари Харесай

Лацио се провали в Лига Европа и ще се опита да повтори постижението на Рома

Лацио отпадна от борбата в Лига Европа, откакто загуби с 0:1 гостуването си на Фейенорд. Ситуацията в група " F " бе доста заплетена, като преди последния кръг " орлите " и Шурм (Грац) имаха на пръв взор преимущество, защото бяха с осем точки и даже при равенства щяха да продължат, до момента в който Фейенорд и Мидтиланд бяха с по три по-малко. Последните два тима обаче завоюваха довечера своите семейства и по този начин се класираха на първите две места, като победител е датският отбор. Лацио остава на трета позиция и ще играе в плейофите на Лигата на конференциите, която през предишния сезон бе извоювана от градския им противник Рома. Двата гранда от италианската столица излизат един против различен в дербито на Рим в края на седмицата. 

Иначе Лацио игра добре през първото полувреме, само че удар на Андерсон срещна гредата, а Канчелиери пропусна още една чудесна опция да даде задатък на гостите. Стражът на домакините пък избави рисков удар на Ладзари. Проведел също имаше една добра интервенция преди почивката.

През второто полувреме Фейенорд имаше превъзходство. В 64-тата минута Томас Хименес се възползва от  грешка на Проведел и откри резултата. Ситуацията дълго време бе преглеждана за възможен фаул против стража на Лацио. Повторенията обаче демонстрираха, че такова няма. Това остана и единственото попадение, което прати нидерландския отбор напред в Лига Европа. Лацио пък претърпя тежък удар преди дербито с Рома през уикенда.

В добавеното време гостите останаха с човек по-малко, откакто Ромеро бе изпъден. 

В другия мач от групата Мидтиланд съумя да пречупи с 2:0 Шурм вкъщи. Андерс Драйер откри резултата в 15-ата минута след удар от границата на наказателното поле. В 72-рата още веднъж той постави точка на разногласието с второ попадение. И в двата случая асистенцията бе на Густав Исаксен. С този триумф Мидтиланд си обезпечи първото място.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР