Лъсна още една от далаверите на Руди Гела и неговите

...
Лъсна още една от далаверите на Руди Гела и неговите
Коментари Харесай

Скандал! Хората на Руди Гела превели над 1 млн. лева за излишния софтуер на НСБ с платежно на ръка

Лъсна още една от далаверите на Руди Гела и неговите хора в Министерство на младежта и спорта. Това излиза наяве от известие на пресцентъра на Министерството на младежта и спорта. Ето какво се споделя в него:

Във връзка с постъпили журналистически въпроси до пресцентъра на Министерството на младежта и спорта по отношение на контракт на „ Национална спортна база “ ЕАД за закупуване на програмен продукт, предоставяме следната информация:

Договорите на НСБ ЕАД (за продукта и съответните лицензии към него), упоменати от министър Весела Лечева при присъединяване й в предаването „ Още от деня “ на Българска национална телевизия на 7 септември 2022 година, са подписани на 1 август 2022 година от изпълнителния шеф на НСБ ЕАД (към оня миг господин Венцислав Петков). Те са подписани за общата сума от 1 746 600 лв. с включен Данък добавена стойност, като досега са осъществени заплащания по договорите в размер на 1 087 057 лева

Плащането на тези суми е осъществено на 4 август 2022 година в банков клон с попълнени на ръка платежни нареждания, в прорез с одобрената процедура на сдружението за онлайн разплащания. Сумата съществено надвишава размера на еднократните заплащания по подписани контракти от сдружението през последните години. Името на компанията и съответните условия на контракта са свързани с конфиденциалността на връзките на контрагента с НСБ ЕАД и тяхното обществено откриване би могло да докара до спомагателни финансови вреди за сдружението.

Конкурс или друга процедура не е извършена. На интернет уеб страницата на НСБ ЕАД също не е оповестена информация по отношение на провеждането на такава процедура. Към момента в НСБ ЕАД не са открити протоколите от съвещанието на Съвета на шефовете както за процедурата по подписване на тези контракти, по този начин и за целия интервал на ръководство на изпълнителния шеф Венцислав Петков, а единствено обособени препис-извлечения. Изпълняващият функционалността секретар-протоколчик на Съвета на шефовете и заемащ длъжността ръководител на Съвета на шефовете към оня миг Владислав Божиков не е обезпечил предаването от протоколите на съвещанията на Съвета на шефовете на НСБ ЕАД на назначеното от министър Весела Лечева управление на сдружението.

Основната активност на НСБ е стопанисване и дейно ръководство на спортните уреди и обекти, обезпечаване на условия за настаняване и подготвителна активност на спортисти, за което тя разполага с нужния програмен продукт.

НСБ ЕАД не поддържа спедиторска и складова синхронизация и няма нужда от сходен артикул, който е подобаващ за потребление от огромни компании с десетки хиляди клиенти и консуматори, както и за огромни производства.

„ Това е извънредно скъпоструващ артикул, който ще е в тежест на сдружението освен в този момент, само че и в идващите години. Като принципал на „ Национална спортна база “ ще подхваща дейности, с цел да бъде предпазен държавният интерес “, заяви министър Весела Лечева.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР