Лъсна нова порция престъпления в Министерство на икономиката и индустрията,

...
Лъсна нова порция престъпления в Министерство на икономиката и индустрията,
Коментари Харесай

Скандал в Narod.bg: Никола Стоянов прикрива престъпления в Министерството на икономиката

Лъсна нова порция закононарушения в Министерство на стопанската система и промишлеността, ръководено от Никола Стоянов, сигнализира източник на Narod.bg. С наглата скица, забъркана от две чиновнички – Емилия Янева и Иванка Раичкова, се преназначават лежащо заболели с подправени подписи.

Нашата инспекция откри, че всички документи за назначения, преназначения и уволнения се изготвят от дирекция „ Човешки запаси “ и се съгласуват от основния секретар на министерството. Справка в уеб страницата на МИИ демонстрира, че шеф на „ Личен състав “ е Иванка Раичкова, а основен секретар – Емилия Янева.

Според Решение № 3102/10.05.2023 година по дело № 11446/2022 година на Административен съд – София-град (АССГ) основният секретар на МИИ Емилия Янева и директорката на „ Човешките запаси “ Иванка Раичкова са изготвили фалшификат.

Повече от необичайно в тази обстановка е мълчанието на министъра Никола Стоянов, който очевадно прикрива нарушаванията им. Според източници от ведомството двете дами колят и бесят от 20 години и са недосегаеми при всички министри. Соцлидерката Корнелия Нинова единствена освободи директорката на „ Личен състав “, само че актуалният министър Никола Стоянов  – неин неприкрит зложелател, я възвръща на работа без конкурс още в първия си работен ден.

Видно от Решението на АССГ е, че самозабравилите се чиновнички са фалшифицирали подписите върху документите за преназначаване на Д.Н. Същият е дълготраен чиновник на МИИ, само че от 2019 година е в дълготраен болничен и на легло.

Шашмата на документите е открита от съдебно-графическа експертиза, която съдът е приел като обективно и умело направена и е оповестил преназначаването за незаконносъобразно. Този факт буди няколко въпроса:

– Защо двете чиновнички вземат решение да изготвят подобен фалшификат, намесвайки болната Д.Н., която съгласно нашите източници е била дълготраен и почитан чиновник на ведомството?

– Кой в действителност е подписал подправените документи?

Реклама

– Кой е назначен на нейно място след преназначаването?

– Защо е намесена и почтената сестра на Д.Н. като е употребявано нейно пълномощие, с което да се оправдаят неистинските подписи?

Направената инспекция демонстрира, че този фалшификат е изфабрикуван, с цел да се попречи да бъде възобновен на работа скандално уволненият основен секретар при Нинова Йордан Татарски, който е бил назначен като и.д шеф на дирекцията, на която Д.Н. е била дълги години шеф.

Ще продължава ли министър Никола Стоянов да прикрива безобразно зловредните дейности на двете си служителки, или ще се самосезира и ще разпореди цялостна дисциплинарна инспекция на този проблем и на други сходни, за които ще напишем в допълнение?

Министърът би трябвало да отговори съгласувани ли са с него неистинските и незаконосъобразните документи, които е открил съдът и да ревизира има ли други такива документи, с които чиновниците го подвеждат?

Не е ли редно министърът да осведоми Главния инспекторат на Министерски съвет и да даде двете чиновнички за инспекция на дейностите им в прокуратурата?

Припомняме, че Емилия Янева е надълбоко забъркана и в абсурда с изчезналите пари на компаниите изложители на ЕКСПО 2020 в Дубай, за които не е известно досега Никола Стоянов да е подхванал някакви дейности за налагане на дисциплинарни наказания на отговорните лица.

Не трансформира ли всичко това Никола Стоянов в съизвършител в служебните закононарушения на подчинените си, или той просто е кукла на конци, ръководена от изпечени дългогодишни админи?

Възможно е разказаният случай да е една от аргументите Никола Стоянов да не попадне в състава на делегацията на президента Румен Радев за ЮАР, в която другояче присъединяване имат оръжейни компании.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР