Лари Пейдж и Сергей Брин - основателите на Гугъл (Google),

...
Лари Пейдж и Сергей Брин - основателите на Гугъл (Google),
Коментари Харесай

Основателите на Гугъл напуснаха ръководството

Лари Пейдж и Сергей Брин - създателите на " Google " (Google), напуснаха управителните постове в " Алфабет " (Alphabet), притежател на цялата група от дузина инициативи, в която се разрасна учредената от тях преди 21 години компания, написа " Дневник ".

Лари Пейдж няма повече да бъде основен изпълнителен шеф и ще бъде сменен на този пост от шефа на " Google " Сундар Пичай. Брин няма да е преедседател на борда. Пейдж и Брин остават елементарни шефове и резервират постовете си в Управителния съвет на " Алфабет ".

Оттеглянето им от управлението се прави оценка като най-сериозната смяна по върховете от основаването на " Google ". Това може да се изтълкува и като сигнал към Силициевата котловина, че е време нови лица да излазят напред. И сега обществено лице на компанията е роденият в Индия 47-годишен Пичай, както и ненапълно ръководителката на YouTube Сюзън Войсицки.

" Беше изключителна привилегия за нас да сме толкоз дълго врече мощно ангажирани с всекидневното ръководство на компанията, само че считаме, че е време да приемем ролята на горди родители - да предлагаме препоръки и обич, само че е и всеки ден да наставляваме ", написаха Пейдж и Брин в формалния блог на " Google ".

Те напущат управлението в миг, когато " Алфабет " е оценена на над 860 милиарда $, а двамата имат персонално положение от към 50 милиарда $.

Сундар Пичай ще поеме ръководството на цялата група след 15 години, прекарани в " Google ".© Reuters
Сундар Пичай ще поеме ръководството на цялата група след 15 години, прекарани в " Google ".

Пейдж, Брин и Пичай споделят визията, че би трябвало да се създаде изкуствен интелект, с цел да стане търсенето в интернет още по-бързо и точно. Но това съответствува с напън от държавни управления и регулатори по целия свят за по-добра отбрана, повече конкуренция против няколкого огромни компании, преобладаващи международния цифров пазар и търсене на принадлежности те за заплащат повече налози върху многомилиардните си облаги.

Хиляди чиновници на най-голямата компания за онлайн реклама в света стачкуваха или напуснаха поради загуба на доверие в това, че " Алфабет " отстъпва от правилото " Не прави нищо зло ", защитаван от създателите, разяснява " Ройтерс ".

Пейдж и Брин от години се появяват доста рядко, което от 2 години ускори рецензиите към Пейдж от чиновници и конгресмени, очакващи отговори на значими въпроси от изпълнителния шеф на компанията.

Инвеститорите обаче са удовлетворени, тъй като считат, че новото управление ще се концентрира върху това да прав ипари за акционерите си и ще намалеят опитите с планове, поглъщащи милиони долари без резултат.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР