Лаптоп със специален софтуер за незрящи и кухненска посуда дари

...
Лаптоп със специален софтуер за незрящи и кухненска посуда дари
Коментари Харесай

Предколедно кметът дари хора с нарушено зрение от Кърджали със специален лаптоп и кухненска посуда

Лаптоп със специфичен програмен продукт за незрящи и кухненска посуда подари предколедно кметът на Кърджали доктор инж. Хасан Азис на жителите на Центъра за обществена рехабилитация и интеграция.

Той ги поздрави с настъпването на идните празници като им пожела да им се осъществен всички стремежи и фантазии.

На церемонията по дарението присъстваха  ръководителят на Центъра Мюжгян Адем, специалистът в общинската администрация Нермин Мехмед, рехабилитаторът Емилия Стоянова и несъмнено самите ползватели на обществената услуга. Те благодариха за направеното от страна на кмета подаяние и желаеха подпомагане да бъде изработен ремонт на пространствата, едно от които ще бъде оборудвано и предопределено за фитнес, както и да не бъде локален центъра на друго място, като една от аргументите е, че се намира наоколо до офиса на Съюза на слепите.

„ Центъра, който съществува от 2013 година, е кандидатствал няколкократно за статут на делигирана от страната активност и на няколко пъти е получавал отвод от АСП.  Причината за това бе, че не е обезпечена налична среда. Затова  и на този стадий издръжката му е от община Кърджали като локална активност ”, изясни Нермин Мехмед. По думите й обаче към този момент има концепция по какъв начин да бъде обезпечена наличната среда, а точно като се построи външен асансьор на една от стените на постройката, където се обитава Центъра за обществена рехабилитация и интеграция.

Неговият началник Мюжгян Адем благодари на кмета доктор инж. Хасан Азис за дарението. „ Вашият жест и поддръжка е претекстът да ни насърчи след Нова година да работим в тенденция надграждане, насърчаване и добра реализация на лицата в неравностойно състояние и по тъкмо лица със зрителни увреждания ”, сподели Мюжгян Адем.

От своя страна кметът доктор инж. Хасан Азис се ангажира да спомага за ремонта на пространствата, както и за построяването на външния асансьор, който да обезпечи налична среда за незрящите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР