Land Rover представи Discovery SVX – върховният Discovery за офроуд

...
Land Rover представи Discovery SVX – върховният Discovery за офроуд
Коментари Харесай

Discovery SVX: Land Rover представя шампиона на всеки терен

Land Rover показа Discovery SVX – висшият Discovery за офроуд запалянковците, търсещи епични завършения.

Discovery SVX, стартиран на Автомобилния салон във Франкфурт, прибавя рискова проходимост върху всевъзможен терен към продуктовия триъгълник на Special Vehicle Operations (SVO). SVX се подрежда до фамозните Range Rover Sport SVR и Range Rover SVAutobiography, които са запазени марки надлежно за изключителна динамичност на пътя и висш разкош.

Discovery SVX ще бъде първият Land Rover, сглобяван на ръка от майстори-експерти в техническия център SVO в Обединеното кралство, когато стартира производството през 2018 година

Джон Едуардс, Изпълнителен шеф на Jaguar Land Rover Special Operations, сподели: „ Дизайнерите на SVO са внедрени в екипа на Land Rover и работиха дружно с нашите инженери, с цел да разпрострат личната си пристрастеност към приключенията и да основат още един мощно мечтан и функционален автомобил в гамата на Land Rover. “

Discovery SVX въплъщава отличен дизайн и цялостни инженерни решения, които са главните полезности на всеки Land Rover; автомобилът стъпва върху именитата проходимост върху всевъзможен терен и авантюристичен духна Land Rover, с цел да даде висшата офроуд динамичност и прелест.
От излизането си на пазара през 2016 година петото потомство Discovery, построен върху мощната, сигурна и лека алуминиева архитектура на Land Rover, печели удивление като най-хубавия в света пълноразмерен, функционален SUV модел. Това го прави идеалната основа за първия SVX автомобил на SVO. Новият Discovery е първият съвременен Land Rover, който носи емблемата SVX.

Марк Стантън, Директор на SVO, сподели: „ Продуктовата линия SVX ни дава фантастична опция да предоставим висшата цялостна проходимост на Land Rover по динамичен и отличаващ се метод, създавайки стабилен и функционален SUV модел, който цялото семейство ще заобича: елементарен за прилагане, неукротим и обвързван със света, без значение от терена. Discovery SVX е планиран да награди офроуд запалянковците със идващото равнище на проходимост върху всевъзможен терен без да прави компромис с комфорта и практичността. “

SVX води гъвкавостта на Discovery до нови равнища посредством в допълнение развиване на страховитите му офроуд благоприятни условия. Автомобилът ще бъде предлаган извънредно с 5,0-литровия бензинов силов елемент V8 на Jaguar Land Rover с компресор суперчарджър, надъхан да дава оптималната мощ от 525 к.с. и 625 Нм въртящ миг, наред с модификации в окачването, които усилват увереността на лидера при справяне и с най-трудния терен.

Хидравлична система за надзор против катурване (H-ARC) е оригиналност за Discovery при SVX. Тя дава увеличено изместване на колелата и усъвършенстван надзор върху каросерията, като усъвършенства рисковото офроуд сцепление и в същото време понижава клатенето на каросерията за гладко и устойчиво шофиране по пътна настилка.
 Discovery SVX: Land Rover показва първенеца на всеки терен
Discovery SVX има усъвършенствани челен и заден ъгъл на заход и ъгъл на превъзмогване, реализирани посредством покачване както на олекотената алуминиева монокок архитектура, по този начин и на системата за въздушно окачване на четирите колела, употребявайки амортисьори с дълъг ход и изменени шарнирни съединения и оборудвайки се с по-големи гуми за всевъзможен терен 275/55 R20 Goodyear Wrangler с диаметър 815 мм върху ковани алуминиеви джанти.

Гумите с по-високи странични стени понижават контактното налягане и усъвършенстват динамичността върху меки повърхности. Комбинацията с по-агресивен претекст на протектора усъвършенства сцеплението в условия на кални повърхности.

Discovery SVX е оборудван също с деен централен и електронен заден заключващ се диференциал, които работят със особено настроената система Terrain Response 2, с цел да усъвършенстват сцеплението върху всевъзможни повърхности.

Тези хардуерни обновявания са допълнени с неповторими софтуерни настройки за 8-степенната автоматизирана трансмисия с двускоростна раздатка и с динамичните системи на Discovery като Контрол при втурване по надолнище, Електронен надзор на сцеплението (ETC), Адаптивна динамичност, Динамичен надзор на стабилността (DSC), All-Terrain Progress Control (ATPC) и изменчиво електрическо сервоусилване на кормилото (EPAS). Discovery SVX също съдържа за първи път при модела селектор Pistol Shifter вместо въртящия се селектор за избор на режим, с цел да предложи на лидера най-благоприятен надзор върху избора на предавка при офроуд маневри.

За да отразят образно вродената издръжливост и проходимост на Discovery SVX, дизайнерите на Land Rover вършат препратки към емблематични офроуд коли Discovery като употребяваните в събитията Camel Trophy и G4 Challenge, с цел да придадат на SVX присъщ, нападателен и целенасочен външен тип вътре и вън.

Гери МакГавърн, Главен шеф Дизайн на Land Rover, сподели: „ Комбинацията от отличен дизайн и цялостни инженерни решения, присъща на всеки Land Rover, е основата на всичко, което вършим. Discovery SVX ускорява ненадмината известност на Land Rover да основава коли с същинска проходимост върху всевъзможен терен за клиенти, които желаят най-хубавото в офроуд динамичността. “
Предшестващият серийния автомобил SVX на Автомобилния салон във Франкфурт съдържа неповторими предни и задни брони със защитни кори и изложени железни тегличи с покритие Rush Orange – всеки оразмерен за изтегляне на повече от шест тона, челен похлупак с покритие срещу отражения и интегрирана, инсталирана откъм гърба електрическа винч система.

Discovery SVX се отличава и със своята извънредна багра със сатинирано покритие Tectonic Grey, неповторима композиция от цветове и материали Lunar и Light Oyster с акценти Rush Orange вътре и перфорирано лого „ X “ върху брандираните с SVX седалки. Уникални странични въздушни отвори в цвят Narvik Black с емблема V8, динамична предна решетка в цвят Narvik Black, покривни рейки в цвят Silver и инсталиран на покрива блок с два спомагателни светлинни детайла за усъвършенствана видимост при ниска осветеност довършват трансформацията.

Първият Land Rover SVX от SVO прави своя международен дебют на щанда на Jaguar Land Rover на Автомобилния салон във Франкфурт, 12-24 септември, паралелно с необятна гама коли Jaguar и Land Rover, в това число другите артикули на SVO – Range Rover Sport SVR, Range Rover SVAutobiography Dynamic, Jaguar F-TYPE SVR и Jaguar XE SV.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР