Лабораторни изследвания на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО)

...
Лабораторни изследвания на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО)
Коментари Харесай

ОЗХО потвърди използването на Новичок при отравянето в Еймсбъри

Лабораторни проучвания на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) са удостоверили заключенията на английските управляващи, че двамата британци, отровени в края на юни в Еймсбъри, са били изложени на нервнопаралитичен сътрудник от вида на " Новичок ", предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция.

ОЗХО заяви, че разбор на реномирани лаборатории на проби, събрани от екипа на организацията, е " удостоверил изводите на Обединеното кралство по отношение на идентичността на токсичния химикал ".

На 30 юни 44-годишната Доун Стърджис и 45-годишният й сътрудник Чарлз Роули бяха открити в сериозно положение в дома им в Еймсбъри, близо до Солсбъри, където през март с " Новичок " бяха отровени някогашният съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия. Стърджис умря на 8 юли, а Роули и двамата Скрипал оцеляха.

Според ОЗХО веществото от Еймсбъри е " същият отровен химикал, открит в проби, свързани с отравянето на Сергей Скрипал ".

Англия упрекна за отравянето на Скрипал Русия, която създаде нервнопаралитичното вещество в руската епоха. Москва отхвърля каквото и да било присъединяване в тази ситуация.

Лондон е подготвен да изиска Русия да екстрадира двама мъже, които подозира в офанзивата против някогашния разузнавач.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР