La Repubblica: Партньорът на Ева Кайли колабира пред съдиите; Le

...
La Repubblica: Партньорът на Ева Кайли колабира пред съдиите; Le
Коментари Харесай

Франческо Джорджи: Пуснете Ева Кайли - направих всичко за пари, от които нямах нужда

La Repubblica: " Партньорът на Ева Кайли колабира пред съдиите " ; Le Soir: " Посочи още две имена "

Показанията на колегата на Ева Кайли, Франческо Джорджи, който ще остане в ареста още един месец съгласно решението на досъдебния съвет от сряда, пишат вестниците Le Soir и La Repubblica.

Според Le Soir Джорджи е признал пред прокурора Майкъл Клаес, че е бил част от организация, която е употребила както Мароко, по този начин и Катар, с цел да повлияе на връзките им с Европа.

В показанията си Джорджи удостоверява, че италианският някогашен евродепутат Антонио Панцери е бил „ мозъкът “ на организацията. Адвокатът на Панцери обаче на въпрос на Le Soir след показанията на Джорджи отговори: „ Нямам такава информация ".

Както оповестява La Repubblica, след показанията си Джорджи е споделил на съдиите „ освободете партньорката ми “.

„ Направих всичко за пари, които не ми трябваха “ са думите, съгласно италианския вестник, които Джорджи употребява, с цел да удостовери присъединяване си в абсурда " Катаргейт ". „ Франческо Джорджи се срина пред брюкселските съдии, призна, че е работил нелегално и изрази разкайване “, прибавя La Reppublica.

Партньорът на Ева Кайли също е признал, че ролята му в незаконната организация е била да ръководи парите. В същото време наподобява „ показва “ две други имена, получили пари от Антонио Панцери: италианският евродепутат от Социалистическата партия Андреа Козолино и белгиецът Марк Тарабела, евродепутатът, чиято къща беше претърсена предходната събота в наличието на ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола, както изисква белгийското законодателство.

Както Le Soir оповестява, същите хора, забъркани в Qatar-gate, също са били в контакт с Мароко, „ с цел да повлияят върху действието на Европейския парламент “.

Евродепутатът Ева Кайли също е в прицела на престъпно следствие в Гърция, защото Икономическата прокуратура стартира следствие на закононарушения като рушвет и пране на пари. Условието е евродепутатът да не е съден в Белгия за същите обстоятелства.

Ева Кайли остава в белгийски затвор до 22 декември, когато ще се яви пред правосъдния съвет, който ще реши дали ще остане в пандиза или ще бъде освободена. Евродепутатът трябваше да се яви през вчерашния ден, сряда, само че изиска отсрочване.

Според Corriere della Sera, други 60 евродепутати са набелязани за " Катаргейт ". В репортажа се показва, че „ белгийските вътрешни служби за „ държавна сигурност “ си сътрудничат от месеци с разследващите служби на пет други страни, само че без Италия, която беше изключена от интервенцията, макар че всичко наподобява се върти към италианци “.

Corrire della Sera написа, че макар че е почнал „ като въпрос на национална сигурност “, казусът се е трансформирал във въпрос на интернационална корупция, сериозен, само че по-малко обезпокоителен за белгийските секрети служби, които трансферираха досието на елементарната правосъдна система, когато схванаха, че опасността е минала или може би в никакъв случай не е съществувала ".

Разследванията по абсурда " Катаргейт " са почнали, съгласно журналистически източници в Белгия, които управляващите не отхвърлиха, предходната година за „ интервенция на непозната страна в процесите на взимане на решения в Европейския парламент “.  Катар, който е упрекнат, че не зачита правата на индивида и е доста деен в сключването на съглашение за въздушен превоз с Европейски Съюз, което беше блокирано след абсурда.

Италианският вестник отбелязва, че не е известно кой е разкрил случая на белгийските секрети служби, дали парламентарен помощник е съобщил какво е видял, с цел да отмъсти за загубата на поста си, както някои споделят, или трета страна е алармирала, както написа белгийският De Standaard. Но факт е, че следствията незабавно се концентрираха върху Пиер Антонио Панери.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР