Л идерът на Северна Корея Ким Чен-ун призна, че страната

...
Л идерът на Северна Корея Ким Чен-ун призна, че страната
Коментари Харесай

Ким призна: Ситуацията в КНДР никога не е била толкова тежка

Л идерът на Северна Корея Ким Чен-ун призна, че страната му е изправена пред „ най-лошата ситуация” в историята, в послание към хиляди членове на неговата партия по време на политическа конференция в Пхенян.

Експерти споделят, че Ким е изправен пред най-тежкия си миг, когато наближава 10-годишнината му откогато е на власт. Севернокорейският локдаун поради ковид докара до спомагателен потрес на стопанската система, опустошена от десетилетия неприятно ръководство и осакатяващи наказания, поради програмата за нуклеарно оръжие, отбелязва Асошиейтед прес ).

Официалната осведомителна организация на Северна Корея съобщи, че Ким е направил мненията по време на встъпителна тирада на съвещанието на секретарите на обособените локални структури на работническата партия във вторник.

„ Подобряването на виталния стандарт на хората... даже в най-лошата обстановка, в която в миналото сме изпадали и в случай, че би трябвало да преодоляваме невиждано многочислени провокации, зависи от ролята, която играят клетките, локалните организации на партията”, сподели Ким.

Севернокорейският водач призовал членовете на Корейската трудова партия (КТП) да извършват решенията, взети на партийния конгрес през януари, когато изяви решителност за усилване на нуклеарното въздържане против американския напън и разгласи нов петгодишен народен проект за развиване.

По време на речта си във вторник Ким подлага на критика локалните звена на партията за неуточнени „ недостатъци”, които би трябвало неотложно да бъдат поправени, с цел да се обезпечи „ здравословното и устойчиво” развиване на партията.

Партийните кафези, които се състоят от пет до 30 членове, са най-малките звена на партийната власт, които управляват работата и живота във заводи и други места. Мрежата е значим инструмент за Работническата партия, с цел да резервира силата си. Предишната конференция на секретарите на кафези се организира през 2017 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР