Кюстендилският административен съд е отхвърлил искове на 92 души, загубили

...
Кюстендилският административен съд е отхвърлил искове на 92 души, загубили
Коментари Харесай

Кюстендилският административен съд е отхвърлил искове на 92 души, загубили спестявания в Дупнишката каса

Кюстендилският административен съд е отхвърлил искове на 92 души, изгубили спестявания в Дупнишката известна каса. Исковете са на обща стойност 3 507 267,73 лева, като сумата съставлява обезщетение за породени имуществени вреди, дружно с лихвите.

Бившите клиенти на касата, благосъстоятелност на дупничаните Георги и Ивона Близнакови са завели искове против Българска народна банка по Закона за отговорността на страната и общините за вреди. Те настояват, че вредите са настъпили от незаконосъобразно безучастие на административен орган - шефа на ръководство "Банков контрол " в Българска народна банка.

Кредитно-спестовната кооперация "Дупнишка известна каса " е оповестена в неплатежоспособност в края на 2013 година, а спестяванията си в нея изгубиха десетки дупничани. Според правосъдното определение, ищците могат да защитят интереса си в хода на правосъдния развой за неплатежоспособност, който се гледа в Окръжен съд - Пловдив.

Жертвите на финансовата пирамида имат опция и да претендират възнаграждение на обезщетение като частни обвинители и цивилен ищци в делото за противозаконна банкова активност и пране на пари против Близнакови, което стартира скоро в Окръжен съд - Кюстендил.

Исковете са отхвърлени от Административния съд заради припокриване на материалния интерес. 92-мата изгубили парите си ищци ще би трябвало да платят и правосъдните разходи по делото. Определението на съда предстои на обжалване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР