Кюстендил. От градината на България - Кюстендил поздравяваме всички с

...
Кюстендил. От градината на България - Кюстендил поздравяваме всички с
Коментари Харесай

Лидерът на БСП Корнелия Нинова: Готови сме с план за подпомагане на малките и средни земеделски производители

Кюстендил. От градината на България - Кюстендил поздравяваме всички с Деня на земята и гората. Те са две скъпи благосъстояния на Родината ни “, написа във „ Facebook “ ръководителят на Българска социалистическа партия и лидер на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ за 16-ти МИР Пловдив град и 25-ти МИР София град Корнелия Нинова. Тя участва на празника на града – „ Кюстендилска пролет “. Това оповестиха от превсцентъра на партията .

Лидерът на Българска социалистическа партия подлага на критика неналичието на грижа и политики от страна на ръководещите в земеделието и горите, и разгласи 4 насоки за промяна в секторите, залегнали в програмата на левицата:
„ В последните години при ръководството на ГЕРБ те се унищожават безогледно. Наш приоритет са чиста вода, въздух и храна. Българската земя да храни българския народ. За задачата би трябвало целенасочена държавна политика в поддръжка на дребните и междинни аграрни производители: преразпределяне на дотациите към произвеждане на български плодове, зеленчуци, мляко и месо; възобновяване на „ Напоителни системи “; създаване на мрежа от борси, на които дребните производители да излагат непосредствено продукцията си, а да не им извиват ръцете прекупвачи; основаване на държавно дружество за изкупуване и преправка на продукцията, което на актуален принцип да конкурира другите, както направи Румъния “.

„ Българската гора да се сече единствено от шестте Държавни горски стопанства, които по-късно да продават дървесината, вместо всеки да влиза,сече и унищожава безотговорно.
Държавната роля в бранш земеделие е основна! “, посочи още Корнелия Нинова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР