квартала на Пекин са поставени под карантина заради ръст на

...
квартала на Пекин са поставени под карантина заради ръст на
Коментари Харесай

Част от Пекин под карантина заради нови случаи на COVID-19


квартала на Пекин са сложени под карантина поради растеж на случаите на ковид. На жителите на въпросните квартали е неразрешено да напущат китайската столица. След 57 дни без нито един инфектиран локален гражданин, от няколко дни Пекин записва сериозен растеж на заболелите. Има съмнения, че болестта идва от пазарище за риба, китайската столица даже забрани вноса на сьомга. Става въпрос за пазар, от който потеглят 80% от месото и зеленчуците в града.

Китайската столица заяви през днешния ден за леко увеличение на броя на доказаните нови случаи на инфектирани с ковид - 31, до момента в който предходният ден те бяха 27.

В Пекин краткотрайно се анулират спортните събития, както и събитията с доста хора навън. Музеите, галериите и библиотеките ще лимитират посетителите си до 30 на 100 от потенциала си. В града и провинцията краткотрайно стопира груповият туризъм. Двете огромни пекински летища анулираха огромна част от вътрешните си полети - повече от хиляда.

Още по-строго ще се следи за носенето на маски, спазването на отдалеченост и дезинфекцията. Част от кварталите към двата наранени пазара са сложени под цялостна карантина и хиляди хора ще би трябвало да бъдат тествани.

Прекратени са занятията в учебно заведение, всички детски градини са затворени, учениците минават още веднъж на онлайн образование, съобщи ДПА. Временно се отсрочва подновяването на лекциите в за студентите. Забраняват се всички неналожителни пътувания отвън Пекин, всеки, който желае да излезе от града, би трябвало да покаже, че има негативен тест за вируса.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР