Квантовите технологии обещават революционен скок в производителността на компютрите -

...
Квантовите технологии обещават революционен скок в производителността на компютрите -
Коментари Харесай

Пробив в компютърните технологии може да срине сигурността на мобилните мрежи

Квантовите технологии дават обещание революционен скок в продуктивността на компютрите - прелестна вест за всички, в това число и за хакерите. Британският телеком колос Vodafone към този момент се готви за (близко) бъдеще, в което квантовите компютри с лекост разрушават отбраните на съществуващите мобилни мрежи.

Контекст : Квантовото пресмятане е нов вид пресмятане, който употребява квантовата механика за обработка на информация. То се основава на квантови битове (кюбити), които могат да съставляват единица и нула по едно и също време, позволявайки на квантовите компютри да вземат решение избрани проблеми доста по-бързо от класическите компютри.
 За първи път: квантов компютър
За първи път: квантов компютър

IBM Q System One е първия в света квантов компютър, предопределен за бизнеса

Това ще ги прави изключително потребни за задания като оптимизация, машинно самообразование и криптография. Все още технологията е надалеч от комерсиална реализация, само че след новините, че Гугъл към този момент имат квантов компютър, а Microsoft ще построят собствен в околните години, софтуерната конкуренция наподобява неизбежна.

Детайли : Квантовите компютри ще се трансфорат в потребен инструмент за решаването на някои от най-сложните проблеми, с които науката се среща, само че също така злонамерени лица могат да се възползват от тяхната мощност, с цел да компрометират криптографията на сериозни системи по света, предизвестява шефът по киберсигурност на Vodafone Ема Смит, представена от Quartz.
 Българин сътвори първия квантов програмен език на високо равнище
Българин сътвори първия квантов програмен език на високо равнище

Той има капацитета да забърза развиването на технологията

Според нея и сътрудниците ѝ хакери към този момент събират огромни количества криптирана информация в очакване да получат достъп до квантова технология, с която да я дешифрират.

Затова и компанията стартира партньорство с отделилия се от Alphabet стартъп SandboxAQ с задачата да разработят виртуална частна мрежа (VPN), която да е предпазена и от квантови офанзиви. За задачата ще се употребява ноу-хау от американския Национален институт за стандарти и технологии.
 Англия с упоритост да сътвори квантов компютър и да стане международен водач при квантовите калкулации
Англия с упоритост да сътвори квантов компютър и да стане международен водач при квантовите калкулации

Англия не би трябвало да става подвластна от непознати софтуерни решения, счита Борис Джонсън

Първоначално решението ще е за бизнес клиенти, само че задачата е логаритмите да се приложат и на нивата на мрежата и крайните устройства, с цел да подсигуряват сигурността на 300-те милиона консуматори на Vodafone по света.

Още нещо : Квантовите технологии се считат за сериозен детайл от националната сигурност на Съединени американски щати. Затова и страната влага сили и средства в създаването на нови криптографски стандарти, които да са по-добре приспособени за новите закани.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР