Квалификациите за Световното първенство по снукър в “Крусибъл вече имат

...
Квалификациите за Световното първенство по снукър в “Крусибъл вече имат
Коментари Харесай

Стивън Хендри се включва в квалификациите за Световното по снукър

Квалификациите за Световното състезание по снукър в “Крусибъл ” към този момент имат скица и чоп, като в деяние ще забележим някои от най-отличителните фигури в джентълменския спорт.

Голямата вест е завръщането на седемкратния международен първенец Стивън Хендри, който до момента през този сезон е изиграл единствено три мача. Великият шотландец няма към момента извоюван дуел и не е изработил пари от наградни фондове. Съперникът му в първия квалификационен кръг ще бъде Джеймс Кейхил, който е с 15 победи и 15 загуби в акцията досега.

Освен Хендри, в квалификационния поток за “Крусибъл ” са още Кен Дохърти, Бари Хоукинс, Стивън Магуайър, Хюсеин Вафей, Антъни Макгил, Марко Фу, Тепчая Ун-Ну, Джими Уайт и някого всред Динг Дзюнхуей, Гари Уилсън и Райън Дей. Един всред тримата ще би трябвало да премине през пресявките за Шефилд, според от резултатите на провеждащия се тази седмица Шампионат на тура. Уилсън не взе участие в него и наподобява в най-неизгодна позиция все още, само че разликите в активите им от наградни фондове е надменно дребна.

Световният първенец от 1997 година Кен Дохърти ще се изправи против 12-кратната международна шампионка при дамите Риан Еванс. Любопитен тайландски конфликт се роди при жребия сред Дечават Пумдженг и Минк Нутчарут, която е международна номер 1 при дамите и има професионална тур карта от World Snooker.

Марко Фу пък ще опита да реализира мечтано завръщане в “Крусибъл ” след четиригодишно неявяване, а първото му затруднение ще бъде Мартин О’Донъл.

Формат на международните квалификации:

Първи кръг - вземат участие играчите от 81-во до 112-то място в международната класация против играчите от 113-то до 144-то

Втори кръг - 32-мата спечелили от предходната фаза се изправят против играчите от 49-о до 80-о място

Трети кръг - 32-мата спечелили от предходната фаза ще играят със състезателите сред 17-о и 48-мо място

Четвърти кръг - 32-мата спечелили от предходната фаза се изправят един против различен и излъчват 16-мата непоставени за главната скица в “Крусибъл ”

Квалификациите ще се проведат от 3 до 10 април, а “Крусибъл ” отваря порти от 15 април до 1 май.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР