Квалификациите за световното първенство по футбол в Катар в зона

...
Квалификациите за световното първенство по футбол в Катар в зона
Коментари Харесай

Европа на световно: Кои отбори се класираха и кои все още очакват своя шанс?

Квалификациите за международното състезание по футбол в Катар в зона " Европа " завършиха. Визи за шампионата на планетата през зимата на 2022 година имат 10 тима от Стария континент. Всеки от тях изигра по 8 или 10 мача (в взаимозависимост дали в групата са 5 или 6 отбора) и приключи с най-хубав актив.

За Катар багажа може да стягат Сърбия, Испания, Швейцария, Франция, Белгия, Дания, Нидерландия, Хърватия, Англия и Германия.



Още очаквания за класиране таят 12 отбора. Португалия, Швеция, Италия, Украйна, Уелс, Шотландия, Турция, Русия, Полша и Северна Македония станаха подгласници в групите си.

Още два отбора ще вземат участие в плейофите поради предните си позиции в ранглистата на УЕФА: Австрия (четвърти отбор в групата си) и Чехия (трети тим в групата си).

Снимка: Reuters

Те ще бъдат разграничени в 3 четворки, като ще играят на правилото на елиминациите сред 24 и 29 март. Жребия ще е на 26 ноември.

В първа урна попадат Португалия, Шотландия, Италия, Русия, Швеция, Уелс.

Във втора са Турция, Полша, Северна Македония, Украйна, Австрия, Чехия.

Във всеки един поток ще има по два отбора от урните.

За първи път в историята международното състезание по футбол ще бъде в арабска страна и през зимата. То ще се организира от 21 ноември до 18 декември.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР