Квалификациите на баскетболната Шампионска лига в Ботевград ще се проведат

...
Квалификациите на баскетболната Шампионска лига в Ботевград ще се проведат
Коментари Харесай

Шампионска лига в Ботевград - по примера на балона в НБА

Квалификациите на баскетболната Шампионска лига в Ботевград ще се проведат при извънредно прецизни ограничения по образеца на т.нар " балон " в НБА. В момента сезонът оттатък Океана се доиграва в комплекса " Дисни Уърлд " в Орландо поради пандемията COVID-19, като и квалификациите в България ще имат подобен темперамент. Турнирът ще се организира от 22-25 септември в " Арена Ботевград " като за първи път български баскетболен тим има опция да провежда толкоз огромна конкуренция.
Вижте тази обява в Instagram.

Публикация, споделена от (@balkanbotevgrad) на Авг 25, 2020 в 7:43 PDT

Официален медиен сътрудник на шампионата е Българската национална телевизия, която ще излъчи в ефира на Българска национална телевизия 3 всички мачове от квалификациите в Ботевград.

По време на шампионата всички играчи ще бъдат настанени в хотел " Riu Pravets Golf & Spa Resort " и ще имат достъп само до хотела и залата. Участниците нямат право да напущат територията на тези места, като и всички служебните лица на срещите също ще бъдат настанени на несъмнено място. Мачовете ще се играят в " Арена Ботевград ", а за тренировки тимовете ще употребяват и остарялата зала в Ботевград, която носи името на легендата на Балкан Георги Христов.
Предвижда се цялостна стерилизация както на залите за подготовка, по този начин и рейсовете, които ще обслужват тимовете. Преди да дойдат всички тимове и служебни лица би трябвало да дават отрицателен резултат от PCR тест. Медицинско лице от Шампионска лига също ще следи за положението на всички играчи по време на шампионата. Задължително е носенето на защитни маски. Очакват се повече от 200 участници.

Първият тим, който идва довечера, е единственият представител на английския баскетбол сега в Европа - Лондон Лайънс. Останалите тимове се чака да дойдат в неделя следобед и понеделник.В квалификациите ще вземат участие общо 8 тима като два от тях ще се класират за постоянния сезон. Балкан излиза във вторник на полуфинал против беларуския Цмоки Минск. Срещата е от 20:30 часа и ще се излъчва онлайн по Българска национална телевизия 3.

Ето и цялостна стратегия за шампионата:

22 септември (вторник)
16:30 Нептунас Клайпеда (Литва) - Лондон Лайънс (Великобритания) D2 20:30 Цмоки Минск (Беларус) - Балкан (България) D1 23 септември (сряда) 16:30 Фрибург Олимпик - Спортинг (Португалия) C2 20:30 У-БТ Клуж Напока (Румъния) - Игокеа (Босна и Херцеговина) C1 24 септември (четвъртък) 20:00 Победител от D1 и D2 25 септември (петък) 20:00 Победител от C1 и C2 Турнирът ще се организира без аудитория като всички шест мача ще бъдат излъчени онлайн в ефира на Българска национална телевизия 3.

Източник и фотоси:
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР