Курсантите от 146-ия випуск на Националния военен университет (НВУ) „Васил

...
Курсантите от 146-ия випуск на Националния военен университет (НВУ) „Васил
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов ще участва в ритуала по полагане на военна клетва от курсантите на НВУ В. Левски в Търново

Курсантите от 146-ия випуск на Националния боен университет (НВУ) „ Васил Левски” ще положат на следващия ден, 11 октомври 2019 година, военна клетва, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Тържественият обред ще се състои от 11.00 ч. в региона на Военния университет в гр. Велико Търново и на него ще участват министърът на защитата Красимир Каракачанов и заместник-началникът на защитата вицеадмирал Емил Ефтимов.

Клетва ще положат 163 курсанти - първокурсници. Те се образоват в 19 военни специализации в трите факултета на НВУ „ Васил Левски” в градовете Велико Търново, Долна Митрополия и Шумен.

През тази година в Националния боен университет се образоват общо 729 курсанти. Университетът разкрива нова военна специализация - „ Артилерийско инструментално разузнаване” с гражданска компетентност „ Геодезия”. Курсантите по тази специализация се образоват във факултет „ Артилерия, Противовъздушна отбрана и КИС” взаимно с Шуменския университет „ Епископ Константин Преславски”.

11 октомври 2019 година е Ден на отворени порти в Националния боен университет „ Васил Левски”. На строевия плац ще бъдат направени показ на въоръжение и бойна техника, демонстрации на профилиран ръкопашен пердах, дейности на пеши патрул при попадане в засада и задържане на терорист. Курсантите ще покажат боеви хватки и придвижвания с оръжие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР