Курс за комуникация с агресивни пациенти организира Военномедицинска академия за

...
Курс за комуникация с агресивни пациенти организира Военномедицинска академия за
Коментари Харесай

ВМА ще обучава служителите си как да се справят с агресивни пациенти

Курс за връзка с нападателни пациенти провежда Военномедицинска академия за чиновниците си, заяви пресцентърът на лечебното заведение. Той ще включва теоретични модули, шерване на персонален опит и ролеви игри и ще се организира през септември.

Агресията против лекари и медицински лица е сериозен проблем в последните години. От ВМА показват, че курсът се провежда, както с цел да се усъвършенства грижата и отношението към пациентите, по този начин и с цел да могат медицинските експерти да се пазят от вербалната експанзия, на която постоянно са подложени от пациентите или техните близки. Иначе за отбрана на чиновниците главно се разчита на построената охранителна система.

През такова образование към този момент са минали екипите на болничното заведение от всички незабавни и приемно-консултативни звена, а проектът за провеждането на образованията е бил формиран предходната година, откакто ВМА се е класирала измежду най-предпочитаните от пациентите лечебни заведения в България.

Тренингите се водят от психолог от Центъра по психологично здраве и предварителна защита към ВМА. Дискутират се детайли и модели на конфликтно държание. аргументи за експанзията на един човек и по какъв начин би трябвало да се реагира в такива обстановки, показват от болничното заведение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР