Куркумата присъства във все повече кухни днес. Тя се превърна

...
Куркумата присъства във все повече кухни днес. Тя се превърна
Коментари Харесай

Какво ще се случи, ако консумирате куркума цял месец

Куркумата участва във от ден на ден кухни през днешния ден. Тя се трансформира в една от постоянно употребяваните подправки за овкусяване на съществени ястия и освен. Куркума се прибавя и в питиета за здраве, за събаряне на килограми и за поддържане на повсеместен тонус. Чаша мляко с щипка куркума прави чудеса за здравето и за тежестта. Куркумата се употребява от хора, страдащи от диабет. Ако приемете куркума към този момент преди лягане, ще имате спокоен сън, ще преборите проблемите с храносмилането, ще възстановявате равнищата на холестерола и ще подпомогнете имунната си система. Доказано е, че консумация на куркума в границите на месец води до възстановяване на цялостното здравословно положение, мощ, сила и устойчивост.

Препоръчително е, когато добавяте куркума в храната като фалшификация, да овкусите и с щипка черен пипер, тъй като той ще усвои куркумина и това ще помогне на тялото по-лесно да всмуква и употребява потребните субстанции в съставките.

За да пречистите тялото от насъбраните отрови, правете месечен курс с куркума. Най-подходящият интервал да го извършите е напролет. Препоръчва се заран на гладен корем да изядете ½ ч.л. куркума, след това да пиете вода. Важно е да не ядете нищо 15 минути по-късно.

Ако усещате или имат податливост към анемия, започнете да приемате куркума с мед. Смесете ¼ ч.л. куркума и малко мед. Пийте на празен корем с вода, в случай че желаете. Това ще заличи недостига на желязо и ще ви защищити от изпадане в анемично положение.

За да си доставите нужната сила, в случай че страдате от липса на такава, смесете ½ с.л. куркума на прахуляк с 30 мл топло мляко. Тази примес пийте през целия ден на дребни глътки. Ще усетите резултата единствено след няколко дни – ще се чувствате по-енергични и тонизирани.

Не е целесъобразно да приемате куркума, в случай че имате обострена пептична язва, проблеми с бъбреците. Куркумата не е подобаваща за деца под 5 години. Ако сте бременна или кърмеща жена, може да взимате куркума рядко и в дребни дози.

Куркумата може да се окаже доста потребна съставна част, в случай че я приемате по метода, който би трябвало и за болестта или здравословния проблем, за който може да помогне. Възползвайте се от нейните потребни свойства и като я добавяте постоянно към ястия или приемате напитка с нея профилактично. Ще забележите усъвършенстване на положението малко откакто започнете лечението. Особена е разликата в чувство за отмалялост, което ще изчезне и ще бъде сменено с сила и тонус, които ще ви разрешава да правите ежедневните си отговорности без проблем.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР