Куркумата е изключително полезна за здравето. Казват, че с нея

...
Куркумата е изключително полезна за здравето. Казват, че с нея
Коментари Харесай

Пет причини да включите куркума в ежедневното си меню

Куркумата е извънредно потребна за здравето. Казват, че с нея могат да се предотвратяват или лекуват стотици заболявания.

 
Тази вълшебна фалшификация понижава количеството на свободните радикали и вредата от нестабилните молекули. Освен това куркумата работи като натурален детоксикатор и възстановява тежестта, като спомага за разграждането на непотребните мазнини.
 Казват, че с куркумата могат да се предотвратяват или лекуват стотици заболявания Казват, че с куркумата могат да се предотвратяват или лекуват стотици болестиThinkStock/Getty Images
Предлагаме ви пет здравословни аргументи да овкусявате вашите ястия с куркума:
 
№1 Куркума против меланхолия и стрес
 
Куркуминът в измежду най-хубавите естествени депресанти. Той е евентуално най-хубавият избор за хора, чиято работа и метод на живот са свързани с доста стрес.

 
№2 Куркумата забавя растежа на туморите
 
Куркуминът - главната съставна част на куркумата, може да ускори ефикасността на медикаментите против рак, тъй като забавя растежа на туморите.-->
 куркума Казват, че с куркумата могат да се предотвратяват или лекуват стотици болестиThinkstock/Getty Images
Характерно за туморите е, че могат да порастват бързо и неконтролируемо. Куркуминът забавя това, тъй като се свързва в кръвта с ензим и когато това стане, клетките не се възпроизвеждат толкоз бързо.
 
№3 Куркума за добра памет
 
Куркуминът понижава плаките в мозъка, които са свързани с заболяването само че Алцхаймер, и по този метод редуцира риска от заболяването. Освен това куркумата защищава мозъка от увреждане и усъвършенства паметта.
 
№4 Куркумата като антиоксидант
 
Куркумата усъвършенства процеса на храносмилане , понижава равнището на холестерола, работи като антиоксидант, а има и противовъзпалително средство.
 
5 Куркумата може да предотврати загуба на зрението
 
Съдържащият се в куркумата пигмент куркумин може ефикасно да се употребява за лекуване на глаукома в ранен етап .

Още здравословни препоръки:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР