Купувайте риба само от проверени и сигурни търговски обекти, не

...
Купувайте риба само от проверени и сигурни търговски обекти, не
Коментари Харесай

КЗП: Купувайте риба само от търговски обекти

Купувайте риба единствено от тествани и сигурни търговски обекти, не се доверявайте на амбулантни търговци, най-малкото не се знае какво качество е рибата и това би могло да заплаши здравето ни. Такъв апел насочи от ефира на Българска национална телевизия ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов във връзка наближаващия Никулден.

,,От КЗП обичайно правим инспекции с сътрудниците от БАБХ към Никулден. Разбира се, ще съблюдаваме за това да няма опити за мамене и всичко да е правилно от страна на търговците'', уточни Маргаритов.

По отношение на идните коледни и новогодишни празници ръководителят на КЗП съобщи, че стартират инспекции по огромните търговски центрове, и по-специално - паркингите на моловете.

,,Целта на тези инспекции е да се откри кой какви функционалности има по повод по сигурността на хората по комерсиалните центрове. Искаме да се уверим, че ще бъдат основани нужните организация и ред, които да разрешават естественото придвижване на трафика в затворени пространства, т.е. в подземните гаражи на моловете. Знаете, че тогава и температурите падат, заради което множеството хора ще предпочетат моловете, затова ще има и повече коли в тези паркинги'', изясни Маргаритов.

По думите му, в случай че се откри, че липсва нужната организация, платеният паркинг като услуга би могла да се забрани за даване от Агенцията, до момента в който не се подобрят ограниченията ѝ, касаещи естествения ред и сигурност.

Накрая Димитър Маргаритов разясни, че по отношение на акцията към "Черния петък " в КЗП са постъпили едвам към 40-50 тъжби.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР