Купувачите на луксозни имоти отделят повече време за търсене на

...
Купувачите на луксозни имоти отделят повече време за търсене на
Коментари Харесай

Млади купувачи дават до 800 000 евро за къщи край София

Купувачите на първокласни парцели отделят повече време за търсене на жилище. Необходими са им приблизително 10 огледа, с цел да изберат парцел, написа "Труд ".

Доскоро те сключваха договорка след едвам пет огледа, само че към този момент държат да разполагат с по-голям избор на парцели в процеса на покупка.

Предпочитаните местоположения за къщи в София са кварталите по Витошката яка – Бояна, Драгалевци, Киноцентъра, като нормалният бюджет на купувачите е в диапазона 450-800 хиляди евро.

Все повече хора, изключително в сегмента на новото строителство, купуват парцели за инвестиция. Често взимат по няколко жилището, които подреждат първокласно, и ги отдават чартърен.

В новите здания доста покупко-продажби се подписват още до момента в който жилищата са на стадий „ в строеж”. А по-късно притежателите им ги продават приключени и обзаведени на по-висока цена.

„ Моят съвет към притежателите е да се възползват от сегашния миг за осъществяване на продажби, защото пазарът е деен и парцелите на пазарни цени бързо откриват покупател. Появяват се от ден на ден нови парцели на пазара, което ще увеличи конкуренцията в предлагането”, разяснява специалистът Весела Илиева.

Високи тавани от към 3 метра, просторни трапезарии, наложително обособена баня и тоалетна към всяка спалня и гардероб – това са условията на купувачите в разкош сегмента.

Тенденцията все по-млади купувачи да излизат на пазара на първокласни парцели се ускорява, както у нас, по този начин и в международен проект. Нараства делът на представители на милениал поколението -родените през 80-те и 90-те години на XX-и век.

На световно равнище те съставляват към 37% от всички купувачи в сегмента на високия клас жилища, като упованията са през идващите години делът им доста да се увеличи. Това са хора от ИТ компании, които купуват най-вече ново строителство парцели, защото остарялото не задоволява условията им.

Сред условията им по отношение на бъдещия им дом надвиват функционалността и удобството. Те държат изключително на софтуерните благоприятни условия, които жилището предлага. Като да вземем за пример единна система за ръководство за електричество, отопление, осветяване и други, както и отдалечен надзор на сигурността и достъпа до парцела.

У нас делът на милениалите е по-малък. Този вид купувачи се ориентира към парцели за лично прилагане – жилища с високи тавани и просторни пространства, също и нови къщи с съвременна архитектура и обзавеждане, ситуирани в елитните региони на София.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР