Купища боклуци отново захвърлени под магистрала Струма край Дупница. Новото

...
Купища боклуци отново захвърлени под магистрала Струма край Дупница. Новото
Коментари Харесай

Сметище под магистралата край Дупница може да стане причина за нов пожар

Купища отпадъци още веднъж захвърлени под автомагистрала " Струма " край Дупница. Новото бунище се оформи единствено няколко месеца след огромния пожар, който пламтя на автомагистралата през август.

Дупница

Преди минути на място дойдоха представители на РИОСВ-Перник и чиновници на полицията на изключителна инспекция. За какво обаче ревизират този път екоинспекторите не разясниха.

Огромните купчини с боклуци, които са благосъстоятелност на компанията за преправка, към момента са тук. Въпреки, че към този миг компанията е спазила всички законови условия, терзанието идва от фактът, че те се намират единствено на няколко метра от виадукта, който пламтя през лятото на предходната година.

След пожара, Пътната организация почисти за лична сметка боклука под оборудването и два метра настрана от него, които попадат в сервитута на автомагистралата.

Купчините с боклук са високи повече от пет метра и идват съвсем на равнението на пътното платно. А от другата страна сега продължава разчистването на опожарения сектор.

Екипът ни потърси притежателят на депото Кольо Илиев на работното му място. Служители ни дадоха отговор, че сега той е в болничен.

За казуса с отпадъците тук приказва и екоминистърът Емил Димитров. Решение на казуса обаче към момента не е открито. На мястото компания " Феникс запас " складира опаковки от медикаменти, само че и доста пластмаса и хартия, които са леснозапалими. Теренът се употребява за депозиране на боклуци от години, само че при строителството на Автомагистрала " Струма " нито АПИ, нито компанията притежател са създали действия за пренасяне на депото което август месец предходната година пламна. И сега продължава следствието за аргументите за пожара. По време на пожара, в друга степен бяха унищожени няколко от колоните на виадукта, както и част от пътното платно. Ремонтът струваше на АПИ близо два милиона лв.. Сума, която Пътната организация е безапелационна, че ще си търси от притежателя на депото.

Ремонтът на автомагистралата трябваше да завърши при започване на януари месец, само че фирмата-изпълнител съумя да завърши дейностите месец по-рано, още през месец декември, което доста разтовари придвижването при започване на зимния сезон.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР