Купените хартиени винетки за леки автомобили, които са валидни и

...
Купените хартиени винетки за леки автомобили, които са валидни и
Коментари Харесай

Регионалният министър: Няма да се спират валидни хартиени винетки за 2019 година

Купените хартиени винетки за леки коли, които са годни и след 1 януари 2019 година, няма да има потребност да се подменят и водачите ще могат да пътуват с тях. Електронната система няма да ги регистрира като извършители. В това увери министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков пред bTV.

Електронните винетки ще се продават от 1 януари следващата година, а приходите от тол таксите ще стартират да бъдат генерирани от средата на 2019 година. Тол системата е най-важният ни приоритет, съобщи той. Министърът изясни, че се основават благоприятни условия за пазаруване на електронните винетки от бензиностанциите, през телефон и през интернет. Ще има уикенд винетка за леки коли. Цената и времетраенето ще обсъдим септември-октомври, добави той.
В отговор на въпрос Нанков изясни, че не може приходите от тол системата да отиват за общински пътища , защото европейска инструкция регламентира в какво да се влагат. Започнали сме обмислянето на обезщетителен механизъм от страната за общински пътища. Получаваните сега към 350 млн. лева доходи от винетки годишно се влагат в поддръжка на републиканката пътна мрежа. Държавата отделя запас 70-80 млн. годишно за общински пътища, който може да се усили, сподели той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР