Културно-историческият туризъм за организираните групи от чужбина се възстановява най-бавно

...
Културно-историческият туризъм за организираните групи от чужбина се възстановява най-бавно
Коментари Харесай

Културно-историческият туризъм се възстановява най-бавно след пандемията

Културно-историческият туризъм за проведените групи от чужбина се възвръща най-бавно след пандемията от корона вирус и е достигнал едвам 30 – 40  на 100 от равнищата през 2019 година. Това съобщи за „ Хоризонт до обед “  Димитрина Горанова, която е ръководител на Българската асоциация на туроператорите и туристическите сътрудници.

Организацията организира осмата си работна среща сред туристическия бизнес и локалната власт в Стара Загора, където стана ясно още, че българските туристи демонстрират засилен интерес към страната и културно историческите обекти. Добри са новините и за самостоятелния градски туризъм, които приближават равнищата от преди пандемията. Засилен интерес се следи и при събитийния туризъм. Туристическите визити на задграничните туристи общо са на 70 % от равнището преди пандемията.

Туроператорите имат нужда от засилена връзка с общинските администрации, свързани с туризма за по-добро обмисляне и предложение на туристическия артикул, уточни Димитрина Горанова.

Заради инфлацията и нарастването на цените, в никакъв случай не е било по-трудно за туроператорите да се договарят, показват от Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР