Културните вечери „Традиции и изкуство” в Банско, продължават на 19

...
Културните вечери „Традиции и изкуство” в Банско, продължават на 19
Коментари Харесай

Продължават културните вечери „Традиции и изкуство” в Банско

Културните вечери „ Традиции и изкуство” в Банско, не престават на 19 юли /петък/ от 17:00ч. с демонстрации на „ плетене на шушони” и „ българска бродерия”.

С доста обич и умеене, Сашка Коюва ще разкрие тънкости в плетенето на шушони, Така както са го правили нашите баби и прабаби. Красотата на българската бродерия и сътвореното в красиви шевици ще бъде показано от Райна Везелова. В събота – 20 юли, ще имате опция да наблюдавате извънредно атрактивния поминък „ предене”.



При предпочитание ще можете да се включите, като Ваши учители ще бъдат представителките от Клуб на пенсионера „ Радон Тодев” и Дневен център за пълнолетни лица с увреждания - Банско. Демонстрацията, както нормално, ще бъде съпроводена с фолклорни осъществявания.



Този път гостуват танцьорите от състав „ Росна китка”- с. Филипово. Изложбата, която ще можете да посетите в дните от 19 до 23 юли в това число, е под надпис ”Изкуство, събрало в себе си обичаи и духовност” – бродерия и дърворезба от Ваня и Георги Янчовичини.



От понеделник до петък не престават проведените еднодневни инфотурове с микробус до археологически обекти, в Музеен комплекс, както и просветителните интерактивни игри „ Деца в музея”. Любителите на фолклора могат да посетят уроците по тамбура и по национални танци, при авансово записване в читалище „ Никола Вапцаров”. Не са забравени и феновете на седмото изкуство. Всеки четвъртък от 18:00ч. в салона на Посетителски-информационен център Банско се прожектират филми за града и неговата история.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР