Културните и развлекателни мероприятия да могат да се посещават от

...
Културните и развлекателни мероприятия да могат да се посещават от
Коментари Харесай

Възможност: Театър и кино - разрешени за ваксинирани

Културните и развлекателни мероприятия да могат да се посещават от имунизирани против COVID-19 жители, даже при утежняване на епидемиологичната конюнктура в страната.

Около това мнение се сплотиха министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров, заместник-министрите на културата проф. доктор Борислава Танева и Весела Кондакова и представители на театралното и театрално изкуство по време на среща в Министерството на здравеопазването, която се организира през днешния ден, оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

На срещата участваха Асен Асенов, шеф на Фондация „ Едно за просвета и изкуство “ и Мира Сталева, изпълнителен шеф на „ София филм фест “. Всички са единомислещи, че казусът с пандемията е извънредно сериозен и ще се търси най-работещото и най-балансирано решение от една страна изкуството да не пострада, а от друга – да не се стига до препълване на лечебните заведения.

Министър Кацаров изясни какви са заложените в Националния проект за справяне с пандемията ограничения при прекосяване от една цветова зона в друга.

В рамките на срещата стана ясно още, че Министерството на здравеопазването взаимно с Министерството на културата ще провеждат акция под надпис: „ Подкрепи българската просвета, постави си ваксина. “
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР