Културните дейци излязоха на национален протест. Той е под наслов

...
Културните дейци излязоха на национален протест. Той е под наслов
Коментари Харесай

Културните дейци отново излязоха на протест

Културните дейци излязоха на народен митинг. Той е под наслов " Народ без просвета е народ без бъдеще! ", оповестява БНР.

Протестиращите се събраха пред постройката на Министерството на културата. Недоволството им е подбудено от ниския бюджет за просвета.

Културните дейци имат няколко съществени претенции. Едно от тях е приемането на законови промени, с които да се подсигурява бюджет, нужен за увеличение на всички приходи и хонорари. Те упорстват и за осезаемо и стабилно нарастване на бюджета за просвета, както и ясна политика за запазване и развиване на професионалните общински духови оркестри и фолклорни ансамбли и театри.

По думите на протестиращите заплатите в културния бранш са доста по-близки до минималните, в сравнение с до междинните за страната.

Председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев съобщи, че от 1 ноември не са водени диалози с министъра на финансите и министъра на културата . По думите му Асен Василев бяга като демон от тамян от бранша и не желае да приказва за пари.

Припомняме, че на 1 ноември.
 Културните дейци готвят митинг поради
Културните дейци готвят митинг поради " следващата неистина на Асен Василев "

Искат нарастване на всички приходи и хонорари, с цел да спре унижението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР