„Културата на пиене“, която се е развила по време на

...
„Културата на пиене“, която се е развила по време на
Коментари Харесай

Във Великобритания се говори за оставката на Джонсън заради пиянство

„ Културата на пиянство “, която се е развила по време на блокирането на Даунинг стрийт, може да бъде причина за избор на съмнение от Консервативната партия на Англия за английския министър председател Борис Джонсън, написа изданието Evening Standard (ES), представено от Лента.ру.

Джонсън губи известност измежду последователите на консерваторите и съпартийците след парламентарния отчет за „ патигиране “ – по време на незаконните празненства в разгара на пандемията и локдауна, когато министър председателят и подчинените му консумираха „ несъразмерни количества алкохол “ и демонстрираха „ пренебрежение “ към обслужващия личен състав. Според наблюдаващите на вестника това може да докара до съществени проблеми за консерваторите на бъдещи избори.

„ Консервативната партия ще би трябвало да реши този въпрос по един или различен метод, тъй като с цел да бъде ефикасна една партия, тя или би трябвало да се сплоти към министър-председателя или да реши да го смъкват. Едно от двете. И мисля, че идната седмица или към края на юни ще се стигне до гласоподаване по този наложителен въпрос “, сподели Уилям Хейг, член на Камарата на лордовете, представен от Лента.ру.

За иницииране на избор на съмнение са задоволителни 54 изказвания на английски депутати от Консервативната партия, сега са единствено 17 от общия брой.

По-рано стана известно, че Джонсън падна на последно място в рейтинга на доверие към министрите, които са част от настоящето държавно управление. В същото време голямото болшинство от Министерския кабинет поддържа премиера в подтекста на очертаващия се протест от представители на неговата партия, които са твърдо за оставката на Борис Джонсън поради " патигата ", написа Лента.ру.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР