Култовата кръчма Водолаза все още не е съборена, въпреки че

...
Култовата кръчма Водолаза все още не е съборена, въпреки че
Коментари Харесай

Собствениците на “Водолаза“ искат отсрочка за бутането, имали стока за 50 хил. лв.

Култовата механа " Водолаза " към момента не е съборена, макар че Административният съд в Пловдив, удостовери дефинитивно заповедта за унищожаване на обекта.
Прочетете още
Адвокатът на компанията, която стопанисва „ Водолза”, е внесъл искане в регион „ Централен” за пролонгация. В претекстовете е записано, че в обекта имало стока за 50 000 лв., както и че структурата е остаряла и рискова, с цел да бъде преместена с кран. Въпросът обаче е тогава по какъв начин обектът приема вътре хора.

Искането няма да бъде почетено, сподели за TrafficNews кметът на региона Георги Стаменов.

" Няма законово съображение за настояването на отсрочката, тъй че в случай че компанията не извърши предписанието в период, ще пристъпим към премахването на обекта през регион „ Централен”, а по-късно ще си търсим средствата по правосъден път ", уточни Стаменов.

Припомняме, че регион " Централен " издаде заповед за унищожаване на обекта, откакто стартира почистване на сергиите по ул. " Младежка ". Собствениците се пробваха неколкократно да защитят заведението и то остана един от последните обекти, които не са съборени. Решението на съда обаче ще промени тази обстановка.

По документи " Водолаза " съставлява преместваем обект - лека железна постройка-павилион, ситуиран върху общински терен от 30 кв. метра. През 2021 обаче чиновници от регион " Централен " направили инспекция на обекта и съставили констативен акт, че той е нелегално подложен, защото притежателите не са показали скица за слагане, утвърдена планова документи, позволение за слагане и позволение за прилагане на парцел общинска благосъстоятелност за комерсиална активност. Заема и над 150 кв.м. повърхност. Констатирано е също, че преместваемият обект е подложен по метод, който не дава отговор на условията на Закона за устройство на територията и Наредбата за разполагане на преместваеми обекти за търговски и други обслужващи действия. На база акта е издадена и заповед за премахването му.

Освен това 51 жители са подали подписка в регион " Централен ", в която са настояли за премахването на заведението. Тя споделят, че са унизени повече от 20 години от процесния търговски обект, представляващ механа „ Водолаза “. Споделят че е налице непрекъснат звук от кръчмата, остра миризма на риба и скара, грозни намеци по техен адрес от пияниците в кръчмата, непрекъснато уриниращи клиенти на кръчмата, под техните прозорци и смрад от тая активност. Споделят и че се организират периодически запои „ Древен и пийнал “ /съобразно гербът на Пловдив - „ Древен и безконечен “ /, като насмешка с властта, която няма сили и предпочитание да отстрани „ тази гнила и смърдяща дупка от улица Младежка “.

На база на всички тези доказателства Административният съд е излязъл с дефинитивно решение за унищожаване на обекта, която не предстои на обжалване.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР