Кулинарни ентусиасти под вещото ръководство на Ути Бъчваров ще премерят

...
Кулинарни ентусиасти под вещото ръководство на Ути Бъчваров ще премерят
Коментари Харесай

Деца и родители с нарушено зрение ще се състезават и забавляват в кулинарния конкурс „Порция Баланс“, организиран от „Нестле за по-здрави деца“

Кулинарни запалянковци под вещото управление на Ути Бъчваров ще премерят сили в две кулинарни категории на 23-ти април във Food Connection 

Първата неделя след Великден ще се трансформира в  празник на уравновесеното и вкусно хранене с готварския конкурс „ Порция Баланс “.  Конкурсът е част от акцията, чиято цел е да направи уравновесеното хранене налично за всички и в него ще вземат присъединяване деца и родители с нарушено зрение, поканени от главния сътрудник на „ Порция баланс “– Съюзът на слепите в България,

Залата на Food Connection ще се трансформира в сцена на оспорвани кулинарни дуели сред тимовете, всеки от които формиран от дете и родител. Те ще се състезават за приз в две категории  уравновесени предписания –  брускети и салати.

Вкусното и занимателно съревнование ще протече под вещото управление на Ути Бъчваров и занимателните мнения на актрисата Йоанна Темелкова, които ще се погрижат за положителното въодушевление и на участниците, и на гостите.

Двамата водещи, дружно със експерта по диететика и управител Медицинска връзка за Югоизточен пазар  „ Нестле Детско хранене “ доктор Ивелина Герова ще бъдат и експертното жури, което ще оцени най-вкусните брускети и най-апетитните салати, приготвени от участниците, дружно с посетители от медиите, които също ще имат своя глас в класирането.

За двете първи места „ Нестле за по-здрави деца “ е планувало награден фонд, както и специфични награди за всички останали участници.

В композиция брускетите и салатата основават съвършената „ Порция Баланс “, следвайки насоките на универсалния справочник за уравновесено детско меню на „ Нестле за по-здрави деца “ в съразмерност  50% зеленчуци, 25% въглехидрати и 25% протеини. Наръчникът демонстрира на деца и родители, че здравословното хранене не е единствено елементарно и бързо, само че може да бъде и извънредно вкусно и занимателно.

На събитието ще бъдат поканени и представители на медиите, които ще асистират на тричленното жури да вземе решение при излъчването на спечелили. Те също ще могат да пробват ястията и да ги оценят от 1 до 10.

Повече информация за „ Порция Баланс “ можете да намерите на страницата на Нестле България, където можете да чуете и двете елементи на Подкаст: Порция Баланс, налични също и  каналите ни в Spotify и Youtube. В тези два аудио формата ще се срещнете с вълшебните гласове на Ути Бъчваров и Йоанна Темелкова, които описват малко повече за универсалния справочник „ Порция Баланс “ и основават една кулинарна приказка, отдадена на вкусното и уравновесено хранене.

 

Повече за програмата

Балансираното  хранене е основно за здравословния напредък и развиване на всяко дете. Точно по тази причина Нестле основава програмата за да насърчи уравновесеното хранене и дейния метод на живот при децата на възраст сред 3 и 12 години и да помогне на техните родители и учители във възпитаването на положителни хранителни привички. До момента в България програмата е помогнала на над 30 000 деца да водят по-здравословен метод на живот, а до 2030-та цели да доближи до 50 милиона деца по целия свят. Нашето предпочитание е да помогнем на родителите и учителите, да покажат на техните деца по какъв начин могат да си набират всички нужни потребни субстанции по здравословен, апетитен и уравновесен метод. дава опция да възпитаме децана си в здравословно хранене, което те след това ще предадат на идващото потомство и по този метод ще оставим действителен отпечатък в името на здравословното хранене.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР