Кухнята във всеки дом е едно от пространствата, които се

...
Кухнята във всеки дом е едно от пространствата, които се
Коментари Харесай

С тези няколко трика, кухнята ми светна! Забравих за скъпите препарати и дългото чистене!

Кухнята във всеки дом е едно от пространствата, които се употребяват ежедневно. Именно заради тази причина, тя се цапа много и то за малко време. Обикновено ни лишава доста време, старания и препарати, с цел да я приведем в естествен тип. Днес обаче ви представяме няколко трика, с които кухнята ще светне за секунди. Плотовете са едно от местата, на които се събира нечистотия и е допустимо да се завъдят бактерии и микроби. За да не се наслоява мръсотията е добре усърдно да го почистваме с дезинфектант след всяко готвене. Така ще избегнем огромното почистване. Вторият трик е за чешмата.

Добре е всяка седица по един път да накисваме филтъра на чешмата в бял оцет, с цел да го почистим от всички мръсотии. Така той ще бъде непрекъснато чист. Дъската за рязане е идващото нещо, което употребяваме всеки ден. За да поддържаме дървената дъска за рязане чиста и без бактерии би трябвало да я залеем със примес от 1 чаена лъжица белина, разтворена в 4 литра и половина топла вода. След това отмиваме с гореща вода.

Следващият трик е във връзка с кърпата в кухнята.

Кърпата е наложителна част от всяка кухня. Но в действителност точно по нея се полепят най-вече бактерии и микроби. Единият вид е да я сменяме доста постоянно, а другият – надалеч по-лесен, е просто да се бършем в кухненски ролки. Така непосредствено изхвърляме всички микроби.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР