Кучето е най-разпространеният домашен любимец, защото е верен, интелигентен и

...
Кучето е най-разпространеният домашен любимец, защото е верен, интелигентен и
Коментари Харесай

Как кучето ви да живее по-дълго и щастливо

Кучето е най-разпространеният домакински любим, тъй като е правилен, образован и разговорлив другар на индивида.

Преди към 15 000 години античните хора са съумели да опитомят дивите вълци, които преди този момент били техни врагове, само че в следствие се приспособили към разнообразни условия на живот и работа.

Кучетата могат да извършват доста функционалности, като защита, лов, пастирство, терапия, избавяне. Те също по този начин могат да обезпечат компания, разтоварване и развлечение на своите притежатели. Според статистиката има към 900 милиона кучета по света, отглеждани като домашни любимци.

Ако решите да отглеждате куче за домакински любим, би трябвало да знаете няколко значими неща, които ще ви оказват помощ да вземете вярното решение и да осигурите благоденствие на вашия четириног другар.

Най-важните от тях са:

Какъв тип куче е най-подходящ за вас, според от вашите желания, благоприятни условия и упования. Трябва да изберете куче, което дава отговор на вашите ползи, персона, витален стандарт и на което можете да осигурите задоволително пространство, храна, грижа и внимание.

Съществуват доста породи и видове кучета, които имат разнообразни характерности, потребности и провокации. Можете да се консултирате с ветеринар, разплодник или профилиран уебсайт, с цел да намерите най-подходящото куче за вас.

След като сте обезпечили базисния комфорт на вашия любим, ето и пет значими неща, които би трябвало да знаете, които ще оказват помощ на кучето ви да живее по-дълго и по-щастливо.

Качествена кучешка храна

 Как да имаме щастливо куче

Хранете кучето си с качествена и уравновесена храна, която да дава отговор на неговите енергийни и хранителни потребности. Избягвайте да давате на кучето си храна, която е неприятна или рискова за него като шоколад, авокадо, грозде, лук. Следете за телесното му тегло и избягвайте да го прехранвате или да му давате прекомерно доста лакомства или храна за хора. Консултирайте се с ветеринар за най-подходящата по тип и количеството храна за вашия вид куче.

Кучето ще е щастливо с чиста вода всеки ден

Осигурете на кучето си задоволително вода, която да е чиста и свежа. Водата е жизненоважна за любимеца ви, защото поддържа неговата хидратация, температура, кръвообращение и метаболизъм. Не забравяйте да напълвате и почиствате съда за вода постоянно и да го държите на налично място. Ако кучето ви пие прекомерно доста или малко вода, това може да е симптом за здравословен проблем, по тази причина се свържете с ветеринар.

Менталната стимулация прави кучетата щастливи

Предоставяйте на любимеца си постоянни извършения и ментална стимулация, които да го държат в добра форма и въодушевление. Упражненията оказват помощ на кучето да е щастливо, да изгаря калории, да поддържа мускулите и ставите си, да предотвратява затлъстяването и да се освобождава от стрес. Менталната стимулация оказва помощ на кучето да развива своята просветеност, да се оправя със скучаенето и да усъвършенства своята памет. Можете да упражнявате и стимулирате кучето си посредством игри, тренировки, разходки, играчки, пъзели.

Обезопасете домашната среда за кучето

Подгответе и обезопасете дома си за кучето. Осигурете му безвредна и удобна среда. Трябва да имате уместно помещение за любимеца ви. Осигурете му легло, играчки, подобаващи съдове за храна и вода, комфортна каишка, нагръдник. Трябва също по този начин да отбраните кучето си от рискове като електрически кабели, отровни растения, остри предмети.

Обичайте и глезете кучето си

 Как да глезим кучето

Глезете и се грижете за кучето, като му показвате обич, внимание и му давате чести похвали. Кучетата са доста обществени и прочувствени. Те ви одобряват за част от тяхното семейство, приемайте ги и вие като такива. Това ще обезпечи здрава връзка сред вас, като здравословните изгоди от това са двупосочни, както за вас, по този начин и за четириногия ви другар. Заедно можете да избегнете напрежението, депресията и други ментални разтърсвания. Щастливите кучета живеят дълго.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР