Кучето е безспорно най-добрият приятел на човека. На както хората

...
Кучето е безспорно най-добрият приятел на човека. На както хората
Коментари Харесай

Най-пухкавите домашни кучета

Кучето е несъмнено най-хубавият другар на индивида. На както хората са разнообразни, по този начин е и с кучетата. Трябва деликатно да изберем породата и характера на кучето, тъй че да си паснат с нас и нашето семейство.

А кой не обича пухкави кучета? Първата мисъл на всеки, който види такова, е да го пипне. Затова сме ви подготвили един къс лист с най-пухкавите породи кучета, които могат да се окажат вашия верен избор. Ето ги и тях:

Самоед

 Самоед

Този тип кучета се срещат най-много в Сибир (Русия). Те имат двойна кучешка четина, което им оказва помощ да устоят на студа. Горният пласт на козината им е груба и твърда, до момента в който подкосъмът е по-мек и гъст. Грижите за самоед изискват сресване на кучето най-малко три пъти седмично, а при неприятно време - всеки ден. Този тип кучета са подобаващи за деца - обичат да играят, да спортуват или да работят (дърпайки шейна най-вече), което им пречи да развият неприятни привички. Средно самоедите живеят към 11 г.

Бишон Фризе

Благодарение на това, че имат няколко пласта вълна по телата си, тези кученца наподобяват като ходещи захарни памуци. Този вид кучета бързо се привързват и обожават децата. Ако търсите пухкаво домашно куче, те сигурно ще бъдат съвършения избор. Икономични са и не се нуждаят от доста грижи. Освен това приблизително бишон фризе живеят и много дълго - 12 до 13г.

Ши Тцу

 Ши Тцу

С вярната поддръжка и грижи за ши тцу, тази порода може да се трансформира в пухкава топчица. Обикновено козината им стига чак до пода и в случай че е поддържана, е мека и лъскава. Ши тцу са известни със своята безрезервност и любезност. Те изискват малко пространство, само че непрекъснато ще търсят внимание и обич. Средната дълготрайност на живота на Ши тцу е 12-15 г.

Пудел

Безспорно едно от най-пухкавите кучета в света е пуделът. Грижата за пудел не е по никакъв начин комплицирана, а и пухкавата му четина не покрива цяло тяло тъй че работата е още по-малко със съпоставяне с други породи кучета. Те живеят към 12-15г.

Померан

 Пухкав померан

Поради дребните си размери и прав косъм, тази порода наподобява като сладка топчица от пух. Подобно на самоедите, и те имат мек и гъст подкосъм, който им пази топло и им дава този набъбнал тип. Козината им изисква минимално поддържане - стига единствено да я сресвате два пъти седмично. Помераните са извънредно общителни, игриви кучета. Въпреки че наподобяват срамежливи, когато са измежду непознати, те в действителност обичат да лаят доста. Средната дълготрайност на живота на померан е от към 12-16 г.

Чау-чау

Чау-чау имат груба четина, което се дължи на произхода и живота им в арктически климат. Подкосъмът им също е много недодялан, само че бухнал, давайки на тялото им спомагателна изолираност от студа. Според това дали подтипа им е късокосмест или дългокосмест, грижата за козината леко се разграничава. Ако имате късокосместо Чау чау, един път седмично вчесване на козината им ще е изцяло задоволително. Ако пък е дългокосместо - най-малко три пъти на седмица, повече когато пристигна сезонът на дъждовете. Въпреки че наподобяват като сладки мечета, съвършени за гушкане, Чау чау са много самостоятелни и териториални. Ако не бъдат кучетата подготвени вярно през цялото време, могат даже да атакуват, в случай че усетят заплаха за себе си или фамилията си.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР