Кучетата нямат способността да ни кажат как се чувстват. Но

...
Кучетата нямат способността да ни кажат как се чувстват. Но
Коментари Харесай

Как да разберем, че кучето ни е болно?

Кучетата нямат способността да ни кажат по какъв начин се усещат. Но всеки, който в миналото е имал окосмен другар, знае, че кучешкият език на тялото може да бъде доста експресивен. Кучетата инстинктивно ще скрият по какъв начин се усещат в ранните стадии на болестта. Тъй като познавате кучето си, може да сте в положение да забележите някои фини промени в неговата персона и дейности.

Тези фини промени нормално демонстрират, че нещо не е наред. Ключът към подпомагането на вашето куче да се възвърне бързо е да забележите, че има проблем допустимо най-скоро. Ето 10 предупредителни знака, които ще ви оказват помощ да отговорите на въпроса „ Болно ли е моето куче? “, с цел да можете да определите дали има потребност от ветеринарна помощ или не.

Как да разберем, че кучето ни е болно?

Повръщане или диария

 кучето се разболява кучето ни е болно

Повръщането и/или диарията са най-честите аргументи за търсене на ветеринарна помощ и постоянно първите признаци на кучешко заболяване. Проблемът може да бъде лек и временен или животозастрашаващ. Тези признаци могат да бъдат породени от смяна на диетата, попадане в боклука, вирусни или бактериални инфекции, болест на придвижването, първовирус при кученца или от усвояване на непознат предмет.

Загуба на вкус

 кучето се разболява кучето ни е болно

Повечето кучета имат свои лични хранителни привички и могат да ядат повече храна в някои дни, в сравнение с в други. Загубата на вкус е признак на доста разнообразни проблеми. Някои могат да бъдат леки, а други съществени. Когато са свързани с неприятен мирис, положения като анорексия могат да демонстрират заболяване на зъбите.

Промяна в навиците за пиянство

 кучето се разболява кучето ни е болно

Пиенето на повече или по-малко вода от нормално може да е знак, че вашето куче е болно. Пиенето на прекомерно малко може да значи, че не се усеща добре, а пиенето на прекалено много вода може да значи, че вашият домакински любим има тресчица, хормонални проблеми, диабет или бъбречно заболяване.

Необяснима загуба или наддаване на тегло

 кучето се разболява кучето ни е болно

Внезапната загуба или наддаване на тегло може да е симптом за здравословен проблем. Забелязването на този знак може да отнеме няколко седмици.
Необяснимото наддаване или загуба на тегло може да бъде породено от разнообразни положения и постоянно е мотив за безпокойствие. Най-добрият метод е вашето куче да бъде оценено, с цел да се открие главната причина.

Промени в личността

 кучето се разболява кучето ни е болно

Когато кучетата изпитват болежка или не се усещат добре, те са склонни да демонстрират промени в държанието, като понижена интензивност или заспалост. Някои заболели кучета, които нормално са обществени, може да стартират да се отдръпват. Мил и деятелен домакински любим може да стартира да демонстрира свадливост или експанзия.

Кашлица, хрипове или проблеми с дишането

 кучето се разболява кучето ни е болно

Кашлица, хрипове, затруднено дишане и секреция от носа са признаци на респираторен проблем. Тези признаци могат да варират от елементарна простуда до кучешки грип, развъдна кашлица или сърдечна непълнота. Чуването на клаксон може да значи положение, наречено колапс на трахеята, което е постоянно срещано при някои дребни породи кучета.

Косопад/сърбеж по кожата

Загубата на коса, известна още като плешивост, или непрекъснатият сърбеж може да бъде породена от кожни инфекции, бълхи или алергии. Това може да аргументи извънреден дискомфорт.

Скованост/куцота/затруднено ставане

 кучето се разболява кучето ни е болно

Проблемите при вървене или накуцването могат да бъдат породени от артрит, дисплазия на тазобедрената става, проблеми със ставите, инфекции като лаймска болест или счупена кост.Намалете интензивността на вашия домакински любим, в случай че е сакат или вцепенен. Ако признакът е лек и всичко останало е обикновено в държанието им, може да сте в положение да дадете на кучето си ден отмора. Ако се притеснявате или казусът продължава, посетете вашия ветеринарен доктор.

Промени в очите

 кучето се разболява кучето ни е болно

Червени очи, течащи очи, кривогледство или задържане на очите затворени могат да бъдат признаци на проблеми, които варират от лека зараза до язва или глаукома.Ако вашето куче лапа или търка очите, пробвайте се да спрете това държание и се обадете на вашия ветеринарен доктор. Триенето на окото може да аргументи съществени увреждания. Може да е нужна електронна яка в допълнение към използването на медикаменти, както е предписано от вашия ветеринарен доктор.

Бледи венци

Най-добрият метод да оцените цвета на венците на вашето куче е като повдигнете устната и погледнете тъканта на венците. Нормалните кучета имат розови, влажни венци. Кучетата с бледи венци могат да бъдат анемични или да страдат от потрес. Всички вероятни аргументи могат да бъдат съществени.

Натравянето с шоколад при кучетата – 4 неща, които да знаем

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР