Кучетата неслучайно са най-довереният спътник на човека. Те са мили,

...
Кучетата неслучайно са най-довереният спътник на човека. Те са мили,
Коментари Харесай

Може ли кучето да яде люто?

Кучетата неслучайно са най-довереният сателит на индивида. Те са благи, грижовни, енергични и извънредно любвеобилни. Тези животни са доброжелателни и високо интелигентни. Освен това, те се образоват елементарно и бързо възприемат нови команди. Затова те се трансформират в съвършения домакински любим, който доста хора вземат решение да имат.

Макар че тези животни са относително лесни за развъждане, непрестанно се появяват разнообразни теории или убеждения за това, по какъв начин те трябват да бъдат хранени. Това подвежда доста от притежателите на тези домашни любимци, като от време на време се оказва много мъчно да се открият потребните храни за кучетата, както и тези, които би трябвало да се заобикалят.

Пример за това са митовете към теорията, че лютите храни са подобаващи за кучета. Всъщност това е безусловно погрешно изказване, на което би трябвало да се обърне съществено внимание. Важно е да знаете, че съществува избран лист с противопоказни храни за кучета и лютите храни заемат централно място в него.

В това число влизат всички артикули с пикантен усет – червен пипер, чушки, чесън, черен пипер и други Облизването им няма да навреди значително на кучетата, само че е целесъобразно да се заобикаля всевъзможен контакт с сходна храна. Ето какви могат да бъдат последствията при хранене на кучето с люта храна:

- Лютите храни могат да причинят мощно изгаряне и неспокойствие на храносмилателната система на кучетата. Това, от своя страна, води ди признаци като диария, повръщане и болежка.

 Лютото е неразрешено за кучета Снимка: chilipeppermadness

- Лютите съставки предизвикват щета, като повреждат и даже унищожават алените кафези в организма.

Тези признаци няма да се проявят при еднократна консумация на люти храни. Те пораждат при постоянно хранене на кучето с люто или прекалено количество на едно хранене. Други храни, които влизат в рисковия лист с нездравословни храни за кучета са:

- Алкохол, кофеин, авокадо, мазни или пържени храни, шоколад и други захарни произведения, лук, ядки, стафиди, грозде, млечни артикули като мляко, сирене или сметана, както и изкуствени подсладители.

Някои от тях могат да доведат до необратими последствия, по тази причина би трябвало да изключите напълно тяхната консумация от менюто на вашия домакински любим.

Вижте също и токсични растения за кучетата.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР