Кучешкият механизъм - това, според BBC, е терминът, с който

...
Кучешкият механизъм - това, според BBC, е терминът, с който
Коментари Харесай

Какво ще се случи с кучетата корги на покойната кралица Елизабет

Кучешкият механизъм " - това, съгласно BBC, е терминът, с който в кралското семейство описвали успокояващия резултат, който коргитата - обичаните кучета на, са имали върху кралицата през годините.

" Ако обстановката стане прекомерно сложна, от време на време тя безусловно ще се дистанцира от нея и ще изведе кучетата ", написа Пени Джунор, създател на " Всички коргита на кралицата ". " Твърди се, че на принц Андрю му трябвали три седмици да си пробие път през кучетата, с цел да каже на майка си, че бракът му със Сара Фъргюсън е в неволя. "

" Кучетата и конете са нейната пристрастеност ", написа Джунор, " и с тях и с хората, които споделят тази пристрастеност, тя в действителност се отпуска и си почива. "

Какво ще се случи с коргитата, които се разхождаха из Бъкингамския замък и кралските имения все е дно са техни?

Твърди се, че крал Чарлз III избира Джак Ръсел териер пред Пемброк Уелско корги.

Сюзън, първото от тази порода, тя получава, когато навършва 18 години през 1944 година В седемте десетилетия на ръководството ѝ тя имаше над 30 корги и дорги (смес сред корги и дакел), множеството от които бяха потомци на Сюзън.

Кралските готвачи приготвяха ястията им. Психолози ги лекуваха, биографи документираха живота им. Спяха в меки плетени кошници. На Коледа всяко от тях получаваше личен чорап над камината.

Пловър, Диско, Мента... сами по себе си те бяха космати дребни монарси, толкоз емблематични, колкото нейните обилни шапки и саркастичното й възприятие за комизъм, написа " Вашингтон пост ".

Любовта й към членовете на този " преносим килим ", както тя ги назова един път, е известна от дълго време и играе централна роля в очевидния подем на корги породата в обществените медии. Три от нейните коргита бяха включени в скеч за Джеймс Бонд с кралицата и Даниел Крейг, излъчен на Олимпиадата през 2012 година Кучетата също се появяват постоянно в The Crown (сериала на Netflix). Когато умря тази седмица на 96 години, съгласно известията Елизабет е оставила след себе си две уелски корги пемброк, примес от корги и дакел, известна като дорги, и кокер шпаньол. Кенди, възрастно корги, беше с нея до последно. Тя също имаше две по-малки кученца, Мюик и Санди, подарени й от фамилията през последните години. Нейният кокер шпаньол се споделя Лиси.
Не е ясно какво ще се случи с обичаните домашни любимци на кралицата. Кралският биограф Ингрид Сюард сподели, че може да отидат при нейните деца. " Предполагам, че кучетата ще бъдат гледани от фамилията, евентуално на сина ѝ Андрю [тъй като] той е този, който й ги е дал ", сподели Сюърд пред Newsweek. - Те са много млади, коргито и доргито.

С напредването на възрастта Елизабет изглеждаше обезпокоена от вероятността кучетата й да живеят без тя да може да се грижи за тях. В един миг тя взема решение да приключи траялата десетилетия стратегия за отглеждане на корги, която управлява в замъка Уиндзор, където са отгледани и подготвени 14 генерации кучета. Програмата наподобява е прекъсната към 2002 година, след гибелта на майка й Елизабет, съгласно Американския киноложки клуб. През 2012 година Монти Робъртс, консултант на кралицата по конете, сподели пред Vanity Fair, че гибелта на едно от нейните кучета - корги, което взе участие в скеча за Джеймс Бонд - я е засегнала надълбоко. " Тя не искаше да има повече млади кучета ", сподели той. " Не искаше да остави нито едно младо куче след себе си. Искаше да постави завършек на това ", сподели Робъртс за развъждането на корги на кралицата. " Разбрах, че ще го обсъдим в допълнение. Е, в никакъв случай не сме го обсъждали по-късно и нямам право да се пробвам да я заставям да продължи да се грижи за дребни кученца, в случай че тя не желае. Това не е мое право. "

Когато нейното корги Уилоу умря през 2018 година, английската преса заяви, че тя няма да има повече кучета. Но в някакъв миг по време на заболяването на починалия й брачен партньор, принц Филип, тя наподобява промени решението си. За монарха беше мъчно да се отдели от муцунките им.

Където и да попаднат кучетата, може да се наложи да свикнат с дом, който е по-малко първокласен от кралски палат. Бъкингамският замък не разяснява кой в този момент ще се грижи за тях Кралицата също е имала бойни кучета, лабрадори и кокер шпаньоли, които са живели в кралското имение в Сандрингъм в британското графство Норфолк.

" Ню Йорк таймс " напомня, че Елизабет и сестра ѝ Маргарет са първите хора в кралското семейство, които имат такава порода.

 Какво ще се случи с кучетата корги на починалата кралица Елизабет
Първите дорги получават като млади принцеси през 1933 година, когато татко им - тогава херцог на Йорк и предстоящ крал Джордж VI - се снабдява с кученце на име Дуки. Друго корги, Джейн, се причислява към кралското семейство скоро по-късно, до 1944 година, когато е блъсната от кола. Така за 18-ия рожден ден на Елизабет се появява упоменатата двумесечна Сю, по-известна като Сюзън.

" Сюзън е тази, която беше с нея по време на ухажването й с принц Филип, която я придружаваше на медения й месец, която беше с нея, когато татко й умря ", сподели Сиара Фарел, управител на библиотеката и сбирките на Kennel Club, най-голямата организация във Англия, отдадена на за хуманното отношение към кучето. " Сюзън беше в действителност особено куче за нея. "

Уелското Пемброк корги доближи своя връх на известност през 60-те години на предишния век във Англия, в годините откакто кралицата се възкачи на трона, с повече от 8000 кученца корги, регистрирани през 1961 година През идващите десетилетия обаче те станаха доста по-малко известни, достигайки най-ниското равнище през 2014 година, когато са регистрирани единствено 274 кученца корги, сподели Фарел.

Коргитата станаха по-популярни през последните години, с повече от 1000 кученца корги, регистрирани в Kennel Club предходната година. Според Фарел за това е изиграл роля точно олимпийския клип с трите коргита, както и функциите им в сериали като The Crown, " Бриджъртън " и анимационна комедия, наречена " Коргито на кралицата ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР