Според съобщения в местните медии министър-председателят на Словакия Роберт Фицо

...
Според съобщения в местните медии министър-председателят на Словакия Роберт Фицо
Коментари Харесай

МЪЛНИЯ! Простреляха премиера на Словакия Роберт Фицо

Според известия в локалните медии министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е бил прострелян, заяви Военновъздушни сили.

Информационна организация TASR заяви, че Фицо е бил прострелян пред постройка в централния словашки град Хандлова, където се е провеждало държавно съвещание.

Според публицисти, участвали на мястото, са били чути няколко изстрела.

Според новинарската телевизия TA3 четири патрона са изстреляни, като един от тях е уцелил Роберт Фицо в корема.

Той е бил откаран в болница, а хипотетичният нападател е бил арестуван от полицията.

Хандлова се намира на към 180 км североизточно от столицата Братислава.

Президентът Зузана Чапутова остро осъди " бруталното и неразумно " нахлуване против министър-председателя. " Шокирана съм. Пожелавам на Роберт Фицо доста сили, с цел да се възвърне от нападението в този сериозен миг ".

Заместник-председателят на Народното събрание и ръководител на опозиционната " Прогресивна Словакия " Михал Шимечка е шокиран и ужасяващ от стрелбата по министър-председателя Роберт Фицо (Смер-СД) след държавното съвещание в Хандлова.

" Ние недвусмислено и изрично осъждаме всяко принуждение. Вярваме, че министър-председателят Фицо ще се оправи и че този ужасяващ акт ще бъде обяснен допустимо най-скоро ", акцентира Шимечка.

През октомври 2022 година 19-годишен радикализиран стрелец, наследник на кандидат-депутат от крайнодясната партия Vlast, простреля двама мъже в гей бар. Предварителните му планове били да убие тогавашния министър председател на страната Едуард Хегер, само че проектът не проработил.

Очаквайте детайлности!
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР