Кучешките впрягове и спортуването с тях не е нещо непознато

...
Кучешките впрягове и спортуването с тях не е нещо непознато
Коментари Харесай

Работа и спорт със сибирски хъскита


Кучешките впрягове и спортуването с тях не е нещо непознато у нас. От години хората от „ Клуб Мъшинг България “ работят и спортуват с кучета в природата.

Ако като дете си обичал да четеш Джек Лондон, един от методите да се почувстваш както е било в Аляска е да се срещнеш с хората от клуба по мъшинг в България.

„ Знаят, че желаят да тичат. Куетата се нуждаят от доста придвижване, без значение каква порода са. То би трябвало да тича “, споделя Христина Янкова от клуба.



„ Колкото повече упражняваме с тях, толкоз връзката ни става по мощна и имам възприятието, че стартират да ме обичат толкоз повече “, счита Георги Киряков.

Сибирските хъскита са освен удивително красиви, само че са и едни от най-хубавите за кучешки впрягове.

„ Хъскито е издражливо куче. То може да мине доста километри и това не е проблем, до момента в който други кучета може да се уморят. Затова Хъскито е желано куче за впрягове “, споделя Янкова.

„ То може да понесе и два пъти личното си тегло само че тук става въпрос за тренировки. Не можеш куче, което не е упражнявало да го впрегнеш или да му сложиш товар “, добавя тя.

Това занятие е не просто забавно, само че е и един превъзходен метод за превозване на време в природата.

„ Куче, човек природа. За мен най-важна е връзката сред индивида и кучето. Искаме да покажем на хората, че тази връзка е доста значима “, споделя Янкова

„ Много ми липсва, че те не могат да приказват. Но това, че ние не ги разбираме, не е по този начин. Стига да си обичаш кучетата, постоянно знам, кое от кучетата какво желае “, добавя Христина.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР