Куче живее завързано за дърво пред блок в Кючук Париж

...
Куче живее завързано за дърво пред блок в Кючук Париж
Коментари Харесай

Пловдивчанин отглежда кангал, завързан на каишка пред блок в Кючука

Куче живее завързано за дърво пред блок в Кючук Париж към този момент един месец. За това алармира до TrafficNews  пловдивчанин, който живее в региона и е угрижен за животното, което се отглежда в тревната повърхност на ул. „ Бугариево ” №5 в регион „ Южен ”. Кучето е от едрата порода кангал, а съгласно читателя ни наподобява недохранено и тъжно.
Прочетете още
Мъжът твърди, че неведнъж е подавал сигнали до пловдивската полиция, както и до фондация „ Четири лапи ”, само че до този миг не вижда да има някакви подхванати дейности.

Обръщал се е и към притежателя на животното, който декларирал, че кучето си е негово и ще прави каквото си изиска с него.

„ Стопанинът съобщи, че може да го нареже и на части, в случай че желае, защото кучето било негово. Това е същинска свирепост ”, показа възмутеният пловдивчанин.

По този мотив потърсихме шефа на Пловдивския общински приют за безпризорни животни „ Приятели вечно ” Георги Божев, който съобщи, че техен екип е направил инспекция на място.

Установено е, че кучето се отглежда в нечовешки условия, като добави, че в този случай полицията би трябвало да вземе ограничения по отношение на притежателя на животното. По време на инспекцията кучето е имало разполагаем храна и вода, само че все пак от приюта са безапелационни, че изискванията, в които се отглежда животното са неуместни и притежателят предстои на глоба.

Божев съобщи, че сигналът за кучето ще бъде предаден до отдел Екология на регион „ Южен ”, както и до общинския инспекторат на Пловдив, защото е в техните пълномощия да откриват нарушавания и надлежно да изземат животното.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР