Кубрат Пулев ще продължи да работи със Зауерланд и треньора

...
Кубрат Пулев ще продължи да работи със Зауерланд и треньора
Коментари Харесай

Кубрат Пулев твърдо остава със "Зауреланд" и Ули Вегнер до края на 2018 г.

Кубрат Пулев ще продължи да работи със " Зауерланд " и треньора Ули Вегнер до края на годината. Българският боксьор ще извърши контракта си с немската компания, който е до 31 декември. На този стадий няма изясненост дали контрактът ще бъде удължен.

Пулев изрази противоречие с изказванията за сериозна финансова рецесия в " Зауерланд ". В края на предходната година компанията реалокира офисите си от Берлин в Хамбург. Наскоро пък беше оповестено, че " Зауерланд " няма да употребява повече фамозната зала " Макс Шмелинг " и също така има желание да кара своите боксьори да се готвят настрана, като сами заплащат за треньорите.

" Не считам (че са пред фалит). В целия свят се работи по този метод и те желаят да се преструктурират, с цел да работят и те по този начин. Досега те бяха като промотър и се тренираше като тим, а това не е вярно ", сподели Пулев при завръщането си в България след дуела на брат му Тервел Пулев в Берлин.

" Това е професионален спорт, в който има един състезател и цялостен екип към него, а не десетима спортисти и трима треньори. Не става по този начин. Трябва си специфична подготовка за всеки един съперник, всичко е доста по-различно, тъй че би трябвало всичко да бъде професионално и на равнище. Ще забележим какво ще стане ", добави Кубрат Пулев.

В края на предходната година той съобщи, че при започване на актуалната ще стартират договаряния със " Зауерланд " за нов контракт. Българинът не даде ясното каква е обстановката сред него и немската компания.

Пулев не изключва опцията да продължи да работи с треньора с Вегнер и след приключването на договора му със " Зауерланд ". " До края на 2018 година ми е договорът, до тогава съм и с него. За по-късно ще си проведем диалози с него персонално и ще забележим. "

Пулев удостовери, че чака да се завърне на боксовия кръг на 26 май или 2 юни. В началото на месеца той съобщи, че мачът му ще бъде в Чикаго. От " Зауерланд " обаче желаят идната му среща да се състои в Германия и това може да промени проектите.

Пулев не се е боксирал от 28 aприл, когато завоюва по точки американеца Кевин Джонсън в София и реализира 25-ата си победа от 26 мача като експерт. На 28 октомври той трябваше да се изправи против Антъни Джошуа в борба за международните трофеи на IBF, IBO и WBA, само че се отхвърли поради травма.

Българският боксьор съобщи, че към този момент е изцяло излекувана и скоро стартира усилена подготовка. Тя ще протече в Германия, а в нея ще взе участие и Тервел Пулев, чийто идващ дуел ще бъде на 7 април във Виена.

" Чувствам се чудесно. Проточи се, но аз не бързам поради травмата. Смятам, че към този момент е отшумяла изцяло и всичко е наред. Сега към този момент стартирам здрави тренировки, може би ще стартира в Германия. Те желаят идващия мач да е там, тъй че в този момент говорихме и с треньора и ще забележим ", съобщи Пулев.

Той добави, че разновидността за дуел в Съединени американски щати не отпада изцяло и " всичко ще стане ясно до десетина дни ". 36-годишният българин сподели, че няма желания за противник и е " подготвен да се бие с всеки ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР