Рафаел Надал ще се завърне на корта тази седмица с

...
Рафаел Надал ще се завърне на корта тази седмица с
Коментари Харесай

Надал: Отдавна не бях играл в три поредни седмици, това е добра новина

Рафаел Надал ще се завърне на корта тази седмица с присъединяване на Мастърс 1000 шампионата в Рим, където той е 10-кратен първенец. Това ще бъде трети шампионат на клей за Матадора след участията му на родна земя в Барселона и Мадрид. Миналия вторник 37-годишният тенисист отстъпи пред чеха Иржи Лехечка в четвъртия кръг в испанската столица, след което се насочи към Вечния град.

„ Малко или доста съумях да упражнявам през последните дни. Вълнувам се, че още веднъж ще играя в Рим. Това е шампионат, който ме връща към доста незабравими мемоари. Това е третата ми поредна седмица в Тура, трети следващ шампионат. Това не ми се беше случвало от доста дълго време. Това е добра вест “, разяснява Надал пред уеб страницата на АТР.

«I`m happy with the way I feel today»

Watch the full pre-tournament press conference on our YouTube channel |
— Internazionali BNL d`Italia (@InteBNLdItalia)

Доволен от белязания напредък, Надал има вяра, че търпението е ключът към триумфа в Рим. Той ще стартира присъединяване си в конкуренцията с дуел против белгийския квалификант Зизу Бергс.

„ Картината не е идентична всеки ден. Не е като да ходя единствено нагоре или надолу. Дори след Барселона имах няколко тежки момента в Мадрид. Дори и тук, още от първия ден. Но, като цяло линията върви нагоре, няма подозрение. Щастлив съм да бъда тук през днешния ден, тъй като единствено преди месец беше съвсем невероятно да мисля, че ще вземам участие поредно в Барселона, Мадрид, а в този момент и тук в Рим. Нещата се случват “, разяснява Надал.

„ Успях да приема предизвикването, да приема, че в някои моменти не съумях да натисна по метода, по който ми се искаше. Правех нещата по верния метод и се пробвах да избегна опасности. Това е повода да продължа да се движа. В Мадрид беше добър тест за мен да изляза на корта в два поредни дни, като единият мач продължи три часа. Имам положителни усеща. По отношение на тениса също, за какво не? Тук съм, с цел да опитам да покажа най-хубавото от себе си “, безапелационен е Матадора.

Надал има 69 победи и 8 загуби във „ Форо Италико “, където завоюва първата си Мастърс 1000 купа при дебюта си през 2005 година Тогава на финала някогашният №1 в света победи в пет сета Гийермо Кория. Година по-късно надделя в решаващия сет за трофея и Роджър Федерер.

When it`s media day but... HEY IS THAT RAFA??? |
— Internazionali BNL d`Italia (@InteBNLdItalia)

Надал, притежател на 92 трофеи от АТР Тура, се върна с положителни усеща към първите си мемоари от шампионата.

„ Винаги е ужасно, когато съм тук. Публиката е извънредно прочувствена. С Кория и Роджър направихме невероятни финали в първите ми две участия тук. След това съумях да печеля купата още доста пъти. Това е шампионат, който е част от историята на нашия спорт. Това е обичаен, доста значим шампионат в календара. Вълнувам се и се усещам късметлия да бъда още веднъж тук на този стадий от моята кариера. Мотивиран съм да се показва добре “, добави Надал.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР