Кубрат Пулев се завърна с убедителна победа на професионалния ринг,

...
Кубрат Пулев се завърна с убедителна победа на професионалния ринг,
Коментари Харесай

Кубрат Пулев се завърна с победа в скандален мач

Кубрат Пулев се завърна с безапелационна победа на професионалния кръг, оповестява . Година и половина след загубата от Антъни Джошуа за международните трофеи в тежка категория на WBA, WBO, IBF и IBO, Кобрата записа 29-ия си триумф. Той пристигна след победа по точки над Джери Форест в зала " Форум " в Калифорния.

Мачът стартира с голямо закъснение. Причината за това бе меко казано скандална. Оказа се, че ръкавиците на Форест не му стават и двамата трябваше да чакат, до момента в който му донесат нови. Постепенно времето стартира да притиска двата лагера, като се оказа, че казусът идва от домакините.

От " Трилър " бяха взели ръкавици втора ръка, които не са били утвърдени и в резултат на всичко това напрежението се повиши, а оттова и неяснотата по отношение на провеждането на борбата на Кубрат и Форест.
 Севда Асенова с нова победа на Световното по бокс в Истанбул
Севда Асенова с нова победа на Световното по бокс в Истанбул

Българката записа трагична победа

Лично Пулев се намеси, като разреши на противника си да получи разнообразни ръкавици от тези, които двамата са одобрили ден по-рано. Нещо повече, той му даде собствен чифт, с цел да не пропадне мачът, каквато заплаха се появи.

В последна сметка, всичко завърши наред, с цел да може Кобрата да свърши своята работа на кръга. Единственият българин, достигнал до два мача за международни трофеи на професионалната сцена, пречупи съпротивата на " Убиеца ".

Кобрата стартира проучвателно против противоположния гард на Форест. Той от своя страна търсеше най-вече удари в тялото, като двамата си поделиха първия рунд. Във втория обаче Пулев бе доста по-активен, като съумя да откри американеца с тежък десен прав, с който му сподели какво го чака.

В началото на третата част Форест откри тъкмо с ляв прав Кубрат, само че българинът не трепна. С течение на времето американецът стартира да се уморява, като това пролича изключително в четвъртия рунд, в който Пулев безусловно стартира да прегазва съперника си, с мощни комбинации.

Амеракенъцет удържа, само че единствено с цел да бъде подложен на нови съществени ляв-десен в главата в петия рунд. Нокаутът към този момент се усещаше, като само клинчовете избавиха Форест, с цел да не завърши срещата още в този миг.

Бомбите в главата на " Убиеца " продължиха, само че той, обратно на логикага, все по този начин удържаше и сподели, че несъмнено може да носи на пердах. Преди началото на седмия рунд Форест бе предизвестен от съдията, че ще спре дуела, в случай че не промени държанието си. Това не се случи, а Кобрата продължи да го санкционира с тежки ляв и десен прави, които американецът продължи да поема.

В началото на осмия рунд лекарят влезе на кръга, с цел да ревизира положението на Форест, само че бе взето решение мачът да продължи. Кобрата усети, че това е неговият момент и притисна противника си при въжетата, където го засипа с тежки попадения. Американецът едвам стоеше на краката си, само че все пак опита да върне някой и различен удар, като някак от нищото откри сили да нанесе тежки попадения в края на рунда.

В първите секунди на деветата част Пулев получи и аркада над лявото око, в резултат на удар с глава. Това малко дръпна българина обратно, който получи и тежки попадения в последния рунд, само че те бяха в резултат и на леко подценяване на обстановката от Кобрата, който направи задоволително, с цел да вземе безапелационна победа.

С триумфа Кубрат ще се завърне в елита на тежка категория. Преди мача той съобщи, че желае да направи трета офанзива на международната купа. Двубоят с Форест бе опция за него да насочи обръщение и да покаже, че това не са били просто думи.

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР