Кубрат Пулев остава претендент за световната титла на Международната боксова

...
Кубрат Пулев остава претендент за световната титла на Международната боксова
Коментари Харесай

Кобрата: Оставам претендент за титлата на IBF

Кубрат Пулев остава кандидат за международната купа на Международната боксова федерация (IBF). Новината заяви самият той в ефира на Дарик и по този начин опроверга промоутъра на Антъни Джошуа - Еди Хърн, съгласно който Кобрата е изгубил както статута си на кандидат, по този начин и доста пари.

Пулев трябваше да излезе против Джошуа на 28 октомври в Кардиф. В понеделник обаче българинът заяви, че има скъсване на гръден мускул и няма да се възвърне в точния момент за дуела. Организаторите стремително му откриха заместител за борбата пред близо 80 000 фенове на " Принсипалити Стейдиъм " - камерунецът Карлос Такам.
" Оставам в позицията си на формален кандидат. Мачът ще го има. Аз съм жаден за тази борба. Предстоят договаряния за мач против спечелилия от срещата сред Джошуа и Такам ", разкри Кубрат.

Той добави, че към този момент няма изясненост дали ще би трябвало да се изправи против промеждутъчен противник. " Дори и да е по този начин, аз съм подготвен ".

Промоутърът на Кубрат Пулев Кале Зауерланд също разяснява обстановката с пропадналия конфликт за международната купа против Антъни Джошуа, като увери в ефира на Нова телевизия, че стои зад българина и от организацията ще създадат всичко допустимо, с цел да може той още веднъж да се бие за купата.

" Разбрахме през вчерашния ден (б.р. понеделник) за травмата, приказвах с лекарите за окончателната диагноза. Контузията е скъсване на пекторалиса. Всъщност това даже не е толкоз тежка травма, възобновяване лишава 4 седмици и той може да бъде във форма напълно скоро, само че за мача към този момент е прекомерно късно.

Сега ще се опитаме да приказваме със международните федерации и да сме сигурни, че всичко е ок. Ще се опитаме да го запазим в ранглистата и да подсигурим по най-бързия метод нов мач за купата, защото той е формален кандидат. Ситуацията е крачка обратно, само че ще се опитаме да го запазим като номер 1.

За дуела с Джошуа - това не е непринуден контракт, той е по правилото, че Кубрат е наложителен кандидат. Така че би трябвало да бъде съобразено с разпоредбите на IBF. Говорих с промоутъра на Джошуа - Еди Хърн, нощес и обсъждахме разновидността за нов мач още идната година, само че несъмнено техният фокус в този момент е върху идния дуел с Карлос Такам, който е идващ кандидат.

Когато имаш шоу със 70 хиляди фенове, обикновено е да се подсигуриш. Аз бих направил същото на мястото на Еди Хърн. Ако има късмет да се боксира за WBO купата, ще го направи. Нашата цел е не толкоз мач с Джошуа, а международна купа. Ще стигнем там, не се тревожете. Ще създадем Кубрат международен първенец “, приключи Кале Зауерланд. /monitor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР