Кубрат Пулев и Дерек Чисора продължават подготовката за реванша си

...
Кубрат Пулев и Дерек Чисора продължават подготовката за реванша си
Коментари Харесай

Нова доза закани между Кобрата и Чисора

Кубрат Пулев и Дерек Чисора не престават подготовката за реванша си на 9 юли в Лондон. Двамата разкриха по какъв начин упражняват и демонстрираха част от всекидневието си във видео, снимано от промоутърската компания Matchroom Boxing на Еди Хърн. В 25-минутния клип двамата си размениха още закани, демонстрираха къде упражняват и разясниха предходния си мач.

Попитан на какво е подготвен, с цел да победи Чисора, Пулев отговори: " На всичко. "

Двамата към този момент се срещнаха един път през 2016 година, когато българинът завоюва с 2:1 съдийски гласа в Хамбург (Гер). Пулев разкри, че в началото не е бил склонен да се бие още веднъж с Чисора.

" Когато Еди Хърн ми сподели, аз му отвърнах: " Не, към този момент го бих един път, какъв брой пъти да го удрям? " Но си помислих няколко дни и си споделих: " Той към момента е рисков, към момента е доста добър боксьор, а подобен мач е забавен, това е най-важното. " В първия мач той беше доста стимулиран, доста рисков, хвърляше непрекъснато удари. Аз бях доста акуратен. Силата е нищо без надзор. Това е доста значимо. Губиш сила, когато не си съсредоточен и ефикасен. Знам тактиката на Чисора, той просто желае да излезе и да смачка противника. Винаги е едно и също. Не е елементарно да се промениш. Точно по тази причина този мач е забавен ", сподели Пулев.

На конференцията преди реванша в Лондон Чисора подсигурява, че този път ще завоюва с нокаут.

" Беше малко нахален на конференцията, казвайки, ще ме нокаутира. Попитах го по какъв начин ще подсигурява, че ще го направи. Хванахме се на бас. Чувствам се доста добре, непрекъснато мисля по какъв начин да съм по-добър отпреди, по-добър от през вчерашния ден ", добави Кубрат.

Във видеото той демонстрира мазето, в което са упражнявали с брат му Тервел като дребни с татко си Венко.

" Бяхме дребни, искахме да играем футбол, само че татко ни беше фанатик на тематика бокс, учеше ни по какъв начин да се боксираме. Живеехме на втория етаж, беше елементарно да слизаме долу и да упражняваме. Станах първенец на България за момчета и това ми даде мотивация да продължа. Идваме тук 28 години по-късно. Нищо не се трансформира. Баща ми беше първенец в тежка категория на България, само че фантазията му беше да има момчета и те да са първенци. Беше му фантазия преди да се родим. Всичко, което татко ми е споделил, е правилно ", описа Пулев.

Междувременно, в Лондон Чисора получи поддръжка от международния първенец в тежка категория на WBC Тайсън Фюри. Двамата се чуха по телефона, а Фюри сподели: " Бий Пулев и ще създадем трилогия ".

Кобрата обаче също мисли единствено за победа: " Чисора би трябвало да знае, че това е просто мач, по-добрият ще завоюва, няма нищо персонално. В първия мач той беше толкоз нахален, само че след моята победа беше друг ".

На въпрос дали в случай че загуби, ще постави завършек на кариерата си, Пулев отговори: " Може би, само че може би ще печеля. " Имам още няколко години, желая да съм международен първенец. Не доста, още 15 години ".

В края на видеото Пулев звънна на Чисора по телефона и му сподели: " Аз непрекъснато съм в залата, дремя в залата ", а по-късно на подбив захапа телефона си.
 Еди Хърн за мача Пулев - Чисора: Загубилият ще би трябвало да се пенсионира
Еди Хърн за мача Пулев - Чисора: Загубилият ще би трябвало да се пенсионира

" И двамата не могат да си разрешат проваляне "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР