Кубрат Пулев без никакво съмнение е най-успешният български боксьор на

...
Кубрат Пулев без никакво съмнение е най-успешният български боксьор на
Коментари Харесай

Бившият промоутър на „Кобрата“ с история за 150 шота текила при първото си посещение в София

Кубрат Пулев без никакво подозрение е най-успешният български боксьор на професионалния кръг. Той стигна на два пъти до мач за международната купа и въпреки това да се оказаха единствените две провали в кариерата му, „ Кобрата “ си остава една модерна икона на спорта у нас. Характерът му обаче е това, което по едно и също време го движи напред и дърпа обратно. Едно видео на някогашния му промоутър Кале Зауерланд от 2020 година демонстрира значително тъкмо това.

Германецът е запитан от Boxing Socia за спомените си от дните, в които работеше с българина, а той си спомни една история от първото си посещаване в София.

Зауерланд споделя, че Кубрат го е завел на клуб след един от уговорките им и там го е поканил на разпивка. Очакванията на мениджъра са били за наздравица на по бира, само че вместо това сервитьорката им е донесла табла с към 150 шота текила. Именно тогава той е схванал, че отсреща си има един храбрец, който не би се спрял пред нищо, с цел да прави нещата по собствен си метод.

Двамата с Пулев в последна сметка съумяват да уредят мач за поясите на Владимир Кличко, само че българинът загуби през 2014 година с нокаут в 5 рунд. 6 години по-късно „ Кобрата “ е част от екипа на Боб Аръм, когато получава втората си опция против Антъни Джошуа, само че още веднъж е надвит с нокаут в 9 рунд. Това са единствените две провали в кариерата му, само че фактът, че през май ще навърши 41 години значи, че дните му на боксовия кръг наподобяват преброени.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР