Кубинското вътрешно министерство е разкрило мрежа за трафик на хора,

...
Кубинското вътрешно министерство е разкрило мрежа за трафик на хора,
Коментари Харесай

Куба разкри нелегална мрежа за вербуване на бойци за войната срещу Украйна

Кубинското вътрешно министерство е разкрило мрежа за трафик на хора, настояща от Русия, която е вербувала кубински жители да вземат участие в боевете в Украйна. Това оповестява кубинското външно министерство, предава Агенция Франс прес.

„ Враговете на Куба популяризират изкривена информация, целяща да опетни имиджа на страната и да я показват като съизвършител в тези дейности, което ние изрично отхвърляме “, се споделя в известието на външното министерството на Куба.

Според кубинските управляващи схемата е засегнала както кубинци, които живеят в Русия, по този начин и тези, които са били в Куба.

Хавана заема твърда позиция във връзка с наемничеството и неведнъж е представяла начинания в Организация на обединените нации по този въпрос, допълват от Министерство на външните работи, като показват, че кубинската страна не взе участие в спора в Украйна. Министерството даде обещание, че управляващите ще подхващат решителни дейности против тези, които вербуват или наемат кубинци, с цел да “вдигнат оръжие против която и да е страна ”.

Хавана излезе с тази реакция, откакто американска испоноезична медия сподели в петък двама кубински младежи, които настояват, че са били подмамени във “Фейсбук ” да отидат да работят на строителни обекти за съветската войска в Украйна, отбелязва Агенция Франс Прес. Младежите споделят, че ги е боязън, и молят за помощ, като единият изяснява, че се е съгласил, с цел да узакони статута си в Русия.

Москва и Хавана, които са били съдружници по руско време, укрепиха дипломатическите си връзки след началото на войната на Русия против Украйна, показва Агенция Франс Прес. В края на предходната година кубинският президент Мигел Диас-Канел бе признат от съветския си сътрудник Владимир Путин, а през тази политически и бизнес делегации от двете страни размениха визити. През юни съветският министър на защитата Сергей Шойгу посрещна кубинския си сътрудник Алваро Лопес Миера.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР